728 x 90

Бош отчита значителен финансов ръст в България

    Бош, водещ световен доставчик на технологии и услуги, отбеляза 30-годишния си юбилей в България с отлични резултати за финансовата 2022 г. Консолидираните продажби на местния пазар достигнаха 576 млн. лв. (295 млн. евро), отбелязвайки ръст от 57% спрямо 2021 г. „Високите ни постижения са резултат на упоритата работа на всички дивизии, на усилията на нашите

    Бош, водещ световен доставчик на технологии и услуги, отбеляза 30-годишния си юбилей в България с отлични резултати за финансовата 2022 г. Консолидираните продажби на местния пазар достигнаха 576 млн. лв. (295 млн. евро), отбелязвайки ръст от 57% спрямо 2021 г. „Високите ни постижения са резултат на упоритата работа на всички дивизии, на усилията на нашите R&D звена и софтуерни инженери, с които затвърждаваме лидерската позиция на компанията във всички бизнес сфери и трансформацията ни във високотехнологична компания. Признателни сме за доверието и лоялността на клиентите и партньорите ни, с които вече 30 години пишем успешната история на Бош в България“, заяви Константин Конов, главен изпълнителен директор на Роберт Бош ЕООД и представител на Група Бош в България. Броят на служителите на Бош в България, включително и в неконсолидираните компании, е около 850 души към 31.12.2022 г. – увеличение от 24% в сравнение с предходната година. Над 630 специалисти работят в сферата на R&D.

    „Във фокуса ни продължава да е разширяването на продуктовото ни портфолио с използване на постиженията на смарт технологиите и изкуствения интелект, следвайки социалния ни ангажимент и с мисъл за околната среда и обществото. Гледаме уверено напред и виждаме ролята си в изграждане на стабилна бизнес среда в страната чрез иновации и вярваме, че връзката между образованието и добрата практическа подготовка е ключът към бъдещото развитие. Очакваме стабилно представяне и тази година, за първите месеци резултатите са обещаващи“, допълни Конов.

    Бош Инженеринг Център София – иновационен хъб в аутомотив индустрията

    Най-младото звено на Бош в България само за пет години разшири екипа си от 100 на близо 600 души и се затвърждава като иновационен хъб, който разработва цялостни продукти за мобилността. Инженеринг Центърът на Бош в София участва в над 60 международни проекта, свързани с технологии за автомобилната индустрия и по-специално различни системи за помощ на водача, автоматизирано шофиране, AI и електромобилност. Дейността на Центъра е в унисон със стремежа на Група Бош да пренастрои своя бизнес с мобилност към променящия се пазар и изискванията на клиентите. Един от стълбовете на бъдещия растеж на компанията ще бъде пазарът на автомобилен софтуер, който се очаква да се утрои до края на десетилетието.

    Посоката, в която продължава да се развива Бош Инженеринг Център София, е разработването на все повече иновативни проекти. Центърът разширява дейността си и по отношение на видовете превозни средства, в които екипите му в България имат все по-сериозно участие – автомобили, мотори, камиони, електрически велосипеди и други. Към първоначално вложените почти 9 млн. лева за създаването на Бош Инженеринг Център София – през 2022 г. компанията инвестира още близо 6 млн. лева в оборудване, софтуер, хардуер и интериор на Центъра, който разполага с най-новите технологии и предоставя вдъхновяващи условия за работа.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт