728 x 90

Фабрика за преработка на турбокомпресори отвори врати до София

  Модерна фабрика за рециклиране на турбокомпресори за 5.5 млн. лв. отваря врати край Божурище. Съоръжението е част от системата на белгийската Turbos Hoet Group и ще преработва всички видове турбокомпресори за двигатели с вътрешно горене – от такива за леки автомобили до турбини за тежки камиони и за плавателни съдове. Официалното му откриване ще се

  Модерна фабрика за рециклиране на турбокомпресори за 5.5 млн. лв. отваря врати край Божурище.

  Съоръжението е част от системата на белгийската Turbos Hoet Group и ще преработва всички видове турбокомпресори за двигатели с вътрешно горене – от такива за леки автомобили до турбини за тежки камиони и за плавателни съдове. Официалното му откриване ще се състои утре, 15 юни, от 16:00 ч. в Индустриален парк София – Божурище.

  Повече от 40 години белгийската компания е лидер в рециклирането на турбокомпресори и е най-голямата компания в Европа в сектора за ремонт на системи за повишаване мощността на двигателите в превозните средства и за дистрибуция на нови и рециклирани турбини. В България тази дейност е представена от Турбо Гарант ЕООД.  

  Прочети още:
  Volkswagen отпразнува премиера на електрическия си флагман ID.7 в България

  „С инвестицията си концентрирахме по-голяма част от дейността по рециклиране на турбокомпресори в новото съоръжение край Божурище. Освен производствена база, е изграден и централен склад за Европа“, съобщават от компанията-инвеститор. Фабриката е изградена върху терен от 14 000 кв.м, със застроена площ 3210 кв.м. Инвестицията възлиза на 5.5 милиона лева, а строителството е продължило 1 година. В момента в нея работят 40 човека, като дружеството се надява да удвои работните места.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт