728 x 90

Рекорд за скорост с коледна елха: Гринч бяга по-бързо от всякога (ВИДЕО)

    Гадният Гринч отново открадна коледната елха – с новия си автомобил за бягство Hennessey той е по-бърз от когато и да било. Гринч има зелена козина, живее в пещера – и мрази Коледа. Затова обича да краде коледни елхи. „Как Гринч открадна Коледа“ е разказ от американския автор Тиодор Сюс Гейзъл от 1957 г. През

    Гадният Гринч отново открадна коледната елха – с новия си автомобил за бягство Hennessey той е по-бърз от когато и да било.

    Гринч има зелена козина, живее в пещера – и мрази Коледа. Затова обича да краде коледни елхи. „Как Гринч открадна Коледа“ е разказ от американския автор Тиодор Сюс Гейзъл от 1957 г. През 2000 г. по кината излиза „Гринч“ с участието на Джим Кери. Във филма една жена помага на Гринч да се примири с неприятните преживявания на Коледа от детството си и по този начин да преодолее омразата си към Коледа – но зеленото космато създание очевидно все още обича от време на време да пооткрадне някоя коледна елха. Гринч редовно използва в своите крадливи обиколки автомобили, силно тунинговани от американската фирма Hennessey. През 2022 г. той си набави Ford Mustang GT500 с 1014 к.с. – и постави нов рекорд за скорост при бягството си. 

    Hennessey Performance превърна събитието, известно като Christmas Tree Run, в традиция. През 2017 г. Гринч за първи път постави своето откраднато дърво на автомобил Hennessey: с до голяма степен стандартния Dodge Challenger Hellcat Widebody той се носеше с 280 км/ч – въпреки дървото на покрива, което увеличава съпротивлението на въздуха. През 2019 г. Гринч удари отново – карайки Jeep Trackhawk с 291 км/ч. През 2021 г. подлият Гринч направи много специален удар: той не само грабна коледната елха, но и Audi RS 6 Avant от съпругата на основателя на Hennessey Джон Хенеси. И отново, този път с 295 км/ч, той постави нов рекорд на Christmas Tree Run. 

    Гринч краде със светкавична скорост

    Трябва да признаем на Гринч едно нещо: той има нюх за бързи коли и може да ги кара бързо. Защото през 2022 г. той удари отново: докато служителите на Hennessey украсяват дървото, Гринч безсрамно издебва отзад, грабва елхата и се втурва към чакащия го автомобил за бягство. Закрепва дървото към багажника на покрива на Hennessey Mustang GT500 с няколко кабелни връзки и бързо се шмугва зад волана. Само коледно изглеждащи меки чехли пазят краката му. Докато Гринч отпрашва, светлините на коледната елха продължават да мигат щастливо.

    Гринч препуска на полигона Continental Tire Proving Grounds в Увалде, Тексас. Там американският състезателен пилот Спенсър Гесуейн в костюма на Гринч поставя новия рекорд: с 309 км/ч той за първи път преодолява границата от 300 км/ч в Christmas Tree Run.

    Тексаски Дядо Коледа изяснява ситуацията

    Гринч спира, за да провери закрепването на коледната елха, но тексаският Дядо Коледа с каубойска шапка вече го чака и го нокаутира с добре насочен удар. Когато Гринч идва в съзнание, Дядо Коледа вече си тръгва с дървото, което си е върнал.

    Източник: AMS.bg

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт