728 x 90

Ford пуска специална ретро серия на модела Bronco

Ford междувременно вече разполага с пълната гама на Bronco, която включва изпълнения с две и четири врати, SUV-вариант Bronco Sport, както и хардкор изпълнения Raptor, чиито продажби започват всеки момент. Затова и не е учудващо, че марката стартира и с направата на специални серии от модела, първата от коите се нарича Heritage Edition и ще

Ford междувременно вече разполага с пълната гама на Bronco, която включва изпълнения с две и четири врати, SUV-вариант Bronco Sport, както и хардкор изпълнения Raptor, чиито продажби започват всеки момент. Затова и не е учудващо, че марката стартира и с направата на специални серии от модела, първата от коите се нарича Heritage Edition и ще се предлага на базата на Bronco и Bronco Sport за моделната 2023 година.

Стилистичните промени касаят преди всичко цветовото оформление и напомнят на прочутия оригинал от 1966 година. Дизайнът е двуцветен и при Bronco и Bronco Sport неизменно включва тон на име Oxford бяло, който се използва за решетката, покрива и ивиците по каросерията. Решетката гордо се перчи с надпис Bronco в червено. Bronco комбинира бялото с пет прочути преди години цвята, а догодина ще се появи и шеста опция на име „Peak Blue“. При Bronco Sport купувачите имат избор между седем основни цвята за каросерията.

Колела с дизайн от старата школа


Колелата са с ретро дизайн – те са почти затворени и с малки прорези, като от Ford предлагат два варианта за Bronco: изцяло в бяло (Heritage Edition) или черни с бял елемент (Limited). При Bronco Sport джантите са малко по-стандартни и изцяло бели.

В интериора Oxford белият цвят блести от таблото. Има и ексклузивни за Heritage версията елементи като например карирани тапицерии, емблема на централната конзола и специални стелки. Heritage Limited Edition. Промени по задвижването няма. Bronco Heritage Edition разполага серийно с т.нар. Sasquatch офроуд пакет, включващ разширена с около пет см следа отпред и отзад, раздути калници, както и издръжливи стоманени брони. Специалното офроуд окачване има Bilstein амортисьори с много дълъг ход. Блокируемите мостове отпред и отзад са дело на специалистите от Dana.

По отношение на бройките, които ще бъдат произведени от лимитираната серия, Ford са се ориентирали към годината, от която произлиза първият Bronco – от всяка от предлаганите Heritage Limited Edition моделни версии ще бъдат направени по 1966 екземпляра.

Източник: AMS.bg

Прочети още:
Премиера на Peugeot E-3008 в България

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт