728 x 90

Peugeot представи напълно нов модел 408

    Новото попълнение в гамата на френската марка е интересна смесица между различни автомобилни категории. С новия 408 марката Peugeot допълва своята гама в изключително стратегическия C сегмент. Peugeot 408 допълва портфолиото на марката и е разположен в горната част на C-сегмента. Peugeot 408 отразява ценностите и загрижеността на модерните хора: динамични и свръх свързани, те

    Новото попълнение в гамата на френската марка е интересна смесица между различни автомобилни категории.

    С новия 408 марката Peugeot допълва своята гама в изключително стратегическия C сегмент. Peugeot 408 допълва портфолиото на марката и е разположен в горната част на C-сегмента. Peugeot 408 отразява ценностите и загрижеността на модерните хора: динамични и свръх свързани, те искат да допринесат за енергийния преход, без да се налага да жертват моментите си на удоволствие. Те търсят новости и оценяват креативността и дързостта на новите комбинации, които се откъсват от установените категории. Повечето от клиентите на новия Peugeot 408 ще бъдат двойки, с или без деца, които ще използват автомобила си за лични и професионални цели. Изобилие от потребности и желания, понякога допълващи се, ги ръководят при избора им. Някои искат да се преместят в по-висок клас в C-сегмента с по-голяма и по-просторна кола. Други търсят силует, който е по-оригинален и иновативен от компактен SUV, който те смятат за твърде семейно ориентиран или конвенционален. И накрая, трети просто оценяват размера на голямата кола. Всяка една от тези групи търси съвременно автомобилно изживяване, независимо дали е за всекидневна употреба или за дълги, удобни и спокойни пътувания с познати.

    В комбинация с котешката стойка на всички автомобили на марката, официалният език на новия 408 е напълно в съответствие с иновативната концепция за фастбек от най-високия клас на C-сегмента. Това се характеризира с особено рязко третиране на повърхностите, което е особено забележимо отзад: в края на покрива остри фасети играят със светлината. 408 се отличава със специфична архитектура. Базиран на EMP2 (Efficient Modular Platform) автомобилът е с дълго междуосие от 2,787 м, осигуряващо щедро пространство на задната седалка. Общата му дължина е 4,69 м, а ширината му е 1,859 м със сгънати огледала. Следите са широки, с 1,599 м отпред и 1,604 м отзад, така че стои стабилно на пътя, с колела с голям диаметър (720 мм) и размери на джантите до 20 инча. Peugeot 408 има фин и спортен профил, благодарение на височината от само 1,48 м. Отпред има дълъг капак, което е характерно за най-новите модели на марката. Технологията Matrix LED, използвана за осветлението, прави възможно проектирането на ултра тънки фарове, като същевременно гарантира много високо ниво на производителност. Тези фарове подчертават външния изразителен вид на новия 408. Светлинният подпис се простира надолу с две ленти от светодиоди във формата на лъвски зъби, които се сливат с бронята. Решетката е смел знак за идентичността на 408. Той е фокусиран около новата емблема на марката, която прикрива радарите, необходими за много от системите за подпомагане на шофирането. Цветът  на тази решетка я „скрива“, смесвайки я с общия обем на бронята – знак за смяна на поколенията и електрификация на гамата на марката. Големи черни елементи характеризират графичната тема на предния край и визуално подчертават неговата ширина и здравина. Те обграждат и защитават светлите зъби, като се присъединяват към черните защитни кантове, които обграждат тялото и подобряват видимостта на светлинния подпис чрез контраст. Профилът на 408 се характеризира с разделение между черни и боядисани части, предназначени да усъвършенстват силуета и да добавят динамика. Необичайно стилизираните 20-инчови джанти с геометрична форма, поставена в кръг, са поразителни когато са в неподвижно състояние и създават драматичен визуален ефект при движение. Техният дизайн е в съответствие с оригиналния концептуален подход на новия 408. В задната част на покрива, която е  аеродинамично чувствителна зона, въздушният поток е оптимизиран и направляван от две „котешки уши“, които създават оптимален въздушен ефект към багажника.

    Peugeot 408 се предлага с два plug-in хибридни и един бензинов двигател.

    Източник: AMS.bg

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт