728 x 90

Mazda CX-60 вече може да се поръча и с 3.3-литров 6-цилиндров дизел

Дългоочакваният СХ-60 е вече на пазара, като първата версия на пазара беше plug-in хибрид с 327 к.с., който се превърна в най-мощния сериен представител на марката за всики времена. Големите очаквания обаче бяха насочени към новото семейство редови шестцилиндрови мотори, първият от които идва още през идния месец – 3,3-литров дизел, наличен в две нива

Дългоочакваният СХ-60 е вече на пазара, като първата версия на пазара беше plug-in хибрид с 327 к.с., който се превърна в най-мощния сериен представител на марката за всики времена. Големите очаквания обаче бяха насочени към новото семейство редови шестцилиндрови мотори, първият от които идва още през идния месец – 3,3-литров дизел, наличен в две нива на изпълнение. Трилитровият бензинов компресорен вариант Skyactiv-X се очаква догодина.

Новият дизел е с кубатура 3283 кубични сантиметра, като върховото му изпълнение разполага с 254 к.с. и 550 Нм. Тягата се предава към четирите колела през осемстепенна автоматична трансмисия с хидравличен преобразувател на въртящия момент. Спринтът до 100 км/ч според Mazda се изпълнява за 7,4 секунди, максималната скорост е 219 км/ч, а средният разход е 5,3 литра на 100 километра. e-Skyactiv D ще се продава и във вариант с 200 к.с. и 450 Нм, при който задвижването е само на задните колела.

Прочети още:
BMW съветва - задръжте стария си автомобил, не купувайте задължително нов

Средният разход тук е 4,9 литра на 100 километра, времето за спринт от нула до сто е 8,4 секунди, максималната скорост е 212 км/ч. И двата варианта на e-Skyactiv D-Varianten разполагат серийно със системата M-Hybrid-Boost System, която с помощта на рекуперация произвежда електрическа енергия и при нужда доставя допълнителни 17 к.с. мощност.

Благодарение на иновативния процес на изгаряне DCPCI (Distribution-Controlled Partially Premixed Compression Ignition) се очаква не само изключителна ефективност и ниски вредни емисии, но и термична ефективност от над 40 процента.

Наред със стилната си външност, моделът печели сърцата на публиката и със своя изискан интериор, изобилстващ от висококачествени материали. Освен кожа напа и фини апликации от благородна дървесина, тук се открояват и прецизно изработени текстилни материи, чиято текстура е заимствана от класическите японски кимона.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *