728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

6-цил. модели на Mazda със задно предаване идват през 2022 г.

Новата Mazda 6 се очаква също през 2022 година, посочва авторитетното японскo онлайн издание Nikkei Asia.

Феновете на Mazda определено могат да чакат следващите няколко години с нетърпение. Японската марка ще обнови изцяло моделната си гама, като в рамките на този процес ще видим нова платформа, нови задвижвания и още изненади.

Най-интересна изглежда информацията, че японският производител ще внедри нови 6-цилиндрови редови двигатели. Става дума за дизелови и бензинови агрегати, за които чухме още преди около година.

Очаква се производството на въпросните 6-цилиндрови мотори да започне през 2022 година. Първоначално ще видим стандартни дизелови и бензинови версии, а в последствие се очакват и хибридни и плъг-ин хибридни агрегати.

Изцяло новата платформа на Mazda ще стои в основата на новата Mazda 6, както и на високопроходимите CX-5 и CX-8. Очаква се тези автомобили да бъдат стандартно със задно предаване, а опционално да се предлага 4х4 задвижавне.

Новата Mazda 6 се очаква също през 2022 година, посочва авторитетното японскo онлайн издание Nikkei Asia. Най-смелите слухове сочат и евентуална поява на двуврата версия с форма на класическо купе.

Първи анализи на специалисти сочат, че Mazda ще се цели в производители като BMW, Mercedes и Volvo. Това означава, че Mazda6 ще дръпне нагоре ценово и ще се приближи до модели като 3-та Серия и C-Class.

Друга голяма новост при марката ще бъде внедряването на роторен двигател. За жалост, той няма да се поставя в спортен автомобил, а ще се използва като удължител на пробега в електрическия CX-30.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *