Стартира сервизна акция за една бройка Maybach

Mercedes изтегля в Съединените щати единайсет S-класи поради проблеми със задния мост – включително автомобил от върховия модел Maybach. Националната администрация за безопасност на пътното движение (NHTSA) и автомобилният производител Mercedes изтеглят единайсет автомобила. Mercedes-Benz AG е установил, че при определени S-класи от 2022 моделна година, включително най-луксозния представител Maybach (платформа 223), заварките на подрамата


Mercedes изтегля в Съединените щати единайсет S-класи поради проблеми със задния мост – включително автомобил от върховия модел Maybach.

Националната администрация за безопасност на пътното движение (NHTSA) и автомобилният производител Mercedes изтеглят единайсет автомобила. Mercedes-Benz AG е установил, че при определени S-класи от 2022 моделна година, включително най-луксозния представител Maybach (платформа 223), заварките на подрамата при носещата конструкция на задните колела на автомобила може да не съответстват на текущите производствени спецификации.

При засегнатите автомобили заварките може да се разрушат внезапно и без предупреждение, което да доведе до загуба на контрол върху превозното средство. Поради тази причина NHTSA препоръчва на собствениците на засегнатите автомобили „да спрат да шофират превозното средство незабавно“.

Прочети още:
Ford се обяви официално в подкрепа на забраната за продажба на нови коли с ДВГ в Европа от 2035 година

Изтеглянето за ремонт е обявено от NHTSA под номер на дело 22V-194. До момента не са обявени  подобни изтегляния за Германия. В нашата галерия показваме изображения на луксозния Maybach от актуалната моделна серия. 

Mercedes е задължен да извърши ремонт с отстраняване на дефекти по единайсет автомобила от моделната серия S-класа. Заварките на окачването на заднния мост могат да се счупят при определени автомобили от моделната 2022 година. Засега не се планира изтегляне за Германия.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *