728 x 90

Идва Mercedes-Maybach SL (може би) с 12-цилиндров двигател

Появи се първоначална информация за предстоящия Mercedes-Maybach SL. Ето какво вече знаем и какво подозираме. Неотдавна немците ни представиха един от най-скъпите четирицилиндрови автомобили под формата на Mercedes-AMG SL 43. Откритият спортен автомобил с най-малката опция на задвижване струва базово около 120 000 евро. Междувременно главният изпълнителен директор Ола Келениус представи планираното преструктуриране на марката

Появи се първоначална информация за предстоящия Mercedes-Maybach SL. Ето какво вече знаем и какво подозираме.

Неотдавна немците ни представиха един от най-скъпите четирицилиндрови автомобили под формата на Mercedes-AMG SL 43. Откритият спортен автомобил с най-малката опция на задвижване струва базово около 120 000 евро. Междувременно главният изпълнителен директор Ола Келениус представи планираното преструктуриране на марката и в същото време обяви и как от Maybach ще се погрижат да вдъхнат още повече лукс на настоящия SL. И сега се питаме дали Mercedes се осмелява да продаде четирицилиндровия вариант още по-скъпо?

12 вместо 4 цилиндъра

Главният дизайнер Гордън Вагенер вече публикува как ще изглежда луксозния роудстър в Instagram. Можете да видите изгледът към предната част на автомобила с изправената звезда в контрастен цвят и добре познатата решетка на радиатора на Maybach. Няма обаче повече подробности, като например технологията и задвижването. Въпреки това е малко вероятно Maybach SL наистина да пристигне в четирицилиндров вариант, имайки предвид S-класата. Например, тя може да носи V12 под капака, само ако на него пише Maybach. Дванайсетакът е запазен ексклузивно за луксозната версия на седана. Стандартният модел във върхово изпълнение на задвижването идва като S 580 4-Matic с максимум четирилитров V8.

Може да се предположи, че SL ще бъде оборудван и с шестлитровия V12 с мощност 612 к.с., за да се конкурира след това с вече леко остарелия Rolls-Royce Dawn. В крайна сметка хората от Щутгарт искат да се концентрират много повече върху темата за лукса в моделната си палитра и да позволят по-голямата част от всички средства за развойна дейност да се влеят в тази посока. Съвсем наскоро  до 2018 г. Mercedes имаше SL от предишната серия R 231 в портфолиото си като SL 65 с дванайсет цилиндъра. Такъв модел с благородно потекло би се съчетал добре с новия профил на марката. В крайна сметка наличието на дванайсет цилиндъра е истинска рядкост в автомобилния свят.

Колкото по-ексклузивно – толкова по-добре

Планира се рядкостите да станат специалитет за Щутгартската компания. Под заглавието „Mythos Series“, производителят планира ексклузивни и ограничени издания, насочени предимно към колекционери и пуристи. Гордън Вагенер също дава поглед върху това в своя профил в Instagram и несъмнено това е страничен изглед на текущия SL. Тази тийзър снимка обаче изглежда няма нищо общо с варианта на Maybach. Все пак звездата липсва на предния капак, а тя е незаменима за Maybach. Специалните модели обаче биха могли да бъдат оборудвани и с V12 двигател, за да се подчертае тяхната изключителност. Разгледайте нашата галерия, за да се запознаете с „обикновения“ SL, както и да видите как ще изглежда бъдещият Mercedes-Maybach SL.

Шефът на дизайна на Mercedes Гордън Вагенер дава първи поглед към предстоящия Maybach SL в профила си в Instagram. Едва ли той ще получи четирицилиндровия двигател от серийния модел, а вместо това вариантът може да бъде оборудван с V12, аналог на Maybach S-класа. Планираните специални издания на „Mythos Series“ от една страна също биха били приятен начин да не се забрави дванайсетцилиндровия агрегат, а от друга би било добра възможност да се продава на лоялни клиенти.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт