728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Муамар Кадафи купува този Maybach през 2010 г., сега се продава за 1 млн. евро

Под капака на този Maybach има 6.0-литров V12 агрегат с мощност от 612 к.с. и 100 Нм въртящ момент.

Maybach никога не е бил асоцииран с купе автомобили. Възроденият през 2002 година бранд произвежда основно големи и супер луксозни седани, но има и изключения като този двуврат гигант.

Всъщност, създаването на този Maybach купе е свързано с фирмата Xenatec, която превръща седани от немците в огромни и стилни двуврати автомобили. Предвидени през 2010 година са около 100 бройки, но в крайна сметка се появяват едва под 10.

Конкретно този екземпляр е поръчан през 2010 година от Муамар Кадафи, който по това време все още управлява Либия. Без да знае, че предстои съвсем скорошен край на господството му, Кадафи плаща сериозна сума за возилото и чака неговото производство.

В крайна сметка, свалянето на режима на Кадафи година по-късно и смъртта му на 20 октомври 2011 година така и не позволяват на този луксозен кораб на колела да се озове в Либия.

Именно това е причината в момента той да има изминати малко над 2000 километра от чисто нов. Сайтът за търговия с луксозни и редки машини Auto Leitner в момента продава колата срещу почти 1 милион евро.

Интересно е да споменем, че 2011 година, когато все още тече сглобката от Xenatec, цената на возилото като чисто ново е 670 000 евро. Увеличението с над 300 000 евро за 10 години най-вероятно означава, че екземплярът може да се разглежда и като добра инвестиция в бъдещето.

Прочети още:
БГ пазар: Продават Honda Accord от 1986 г. бартер за мотопед Simson

Иначе, под капака на този Maybach има 6.0-литров V12 агрегат с мощност от 612 к.с. и 100 Нм въртящ момент. Точните данни за ускорение от място и максимална скорост не са ясни, но със сигурност това не е бавен автомобил.

Интериорът е супер луксозен. Задните седалки имат хладилник и телефон, има CD и DVD диск чейнджър и отопляем волан. Интересно защо ли е поръчан последният, тъй като надали в Либия става особено студено.

Състоянието е на практика чисто ново, както показват снимките от галерията. Повече за автомобила можете да видите от самата обява за него.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *