728 x 90

Гумите на Maxxis вече задвижват новото BMW Серия 1

  ИЗНЕНАДАНИ ЛИ СТЕ? Няма от какво. Макар брандът да не е толкова познат у нас засега, вече повече от 50 години Maxxis International доставя гуми за оригинално вграждане и за обща употреба. Доверяват им се както обикновените потребители, така и професионалните шофьори, че даже и състезатели, които печелят световни и национални първенства, олимпийски медали. Основана

  ИЗНЕНАДАНИ ЛИ СТЕ?

  Няма от какво. Макар брандът да не е толкова познат у нас засега, вече повече от 50 години Maxxis International доставя гуми за оригинално вграждане и за обща употреба. Доверяват им се както обикновените потребители, така и професионалните шофьори, че даже и състезатели, които печелят световни и национални първенства, олимпийски медали. Основана в Тайван, компанията започва с производството на гуми за велосипеди, но съвсем скоро разширява своите предложения с гама за автомобили, лекотоварни машини, ATV, мотоциклети, ремаркета и др. Днес продукти на марката се разпространяват в повече от 180 страни в Азия, Северна Америка, Южна Америка, Европа, Африка и Австралия.

  КОЛКО ВАЖНИ СА НИ ГУМИТЕ?

  Изключително важни – за нашата безопасност, за добрия контрол при управление, комфорта и тишината по време на пътуване, разхода на гориво и т.н. Те всъщност осигуряват само в четири точки контакта между 2-тонния метален звяр, който сме яхнали, с настилката, със земята. И тук даваме пример само с най-малките, леки автомобили. Гумите, на които искаме да разчитаме, идват от стотици производители в целия свят и дори да изглеждат почти еднакво, истината е, че са много различни като качества и надеждност. Само 10 метра повече спирачен път, само миг лошо сцепление на мокро или сняг, не дай Боже някакъв дефект, дори и най-малкия – във всекидневния трафик това може да коства не само нашето здраве и бъдеще, но и на много други хора.

  КАК ИЗБИРАМЕ?

  Обикновено мислим за гуми, само когато трябва да ги сменяме. Няколко са поводите да се насочим към дадена марка: от реклами, по препоръка от приятел или според цената. И трите пътя стават за ориентир, но не са достатъчно надеждни. Препоръчително е да направим сериозно проучване от достоверни източници – сега поне Интернет предлага предостатъчно информация. Невинаги е лесно да преценим – понякога дори се случва един и същи модел гума да не се представя равностойно в различните си размери. Друг вариант е да търсим подробни сравнителни тестове и класации на добри агенции или медии, каквито правят всеки сезон и нашите колеги от Auto motor und sport в Германия. Или пък да обръщаме внимание кои гуми избират като оригинална екипировка за моделите си големите автомобилни производители.

  BMW И MAXXIS

  BMW Серия 1 в Европа вече идва при нас обута с Maxxis. Новата сделка е за доставка към BMW Group на гуми от топ модела на тайванската компания – НР5 с размер 225/40R18 92Y XL. Те имат най-високата оценка за сцепление на мокра настилка, както и за съпротивление при търкаляне. Компонентите в състава на модела Premitra HP5 се смесват по нова технология, разработена от инженерите, която гарантира удължен пробег, намаляване на шума и вибрациите за балансирано и комфортно возене. Интересно е, че тази сделка е просто нов етап в отношенията между Maxxis и BMW Group. Взаимоотношенията между двете компании не са от вчера. Maxxis доставя резервни гуми за баварския автомобилен производител в Европа от 2015 г., започвайки с резервните гуми за Mini Clubman и BMW X1. През следващата година се добавят и BMW Серия 5 , BMW Серия 7, BMW X3 и BMW X4. Компанията започна да доставя резервни гуми и за BMW Серия 3 през юли 2022 г. Maxxis доставя резервни гуми за Групата и на други пазари по света, а гумите Supermaxx SC са оригинални за електрическия скутер BMW CE 04.

  РЕЦЕПТА ЗА УСПЕХ

  Maxxis успява да обслужва клиенти по целия свят заради огромния си производствен капацитет, който включва съоръжения в Тайван, Китай, Тайланд, Виетнам и Индия. Инженерите в развойните центрове в Азия, Европа и Северна Америка използват най-новите технологии и здраво работят, за да гарантират, че продуктите на компанията отговарят на най-високите съвременни изисквания. Maxxis разполага и с най-големия полигон за изпитване на гуми в Китай и търси обратна връзка от впечатляваща армия от спонсорирани мотоциклетисти на компанията, които докладват за представянето на гумите в най-тежките и взискателни условия. Първата база за дистрибуция в Северна Америка е открита през 1985 г. и днес в САЩ има повече от половин милион квадратни фута складови площи, разположени в Атланта, Лос Анджелос, Далас и Индианаполис. У нас брандът още не е чак толкова познат, но съм сигурен, че с качеството и разумните цени, които предлага, бързо ще стане популярен и търсен. Гумите Maxxis Premitra HP5 може да закупим от вносителя www.autobox.bg, част от групата на Карио ООД.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт