728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Eксклузивно: Шпионски снимки на Maserati GranTurismo 2022

През следващата година се очаква италианският производител на елитни спортни машини Maserati да пусне в продажба новото издание на своя модел GranTurismo, който отново ще бъде във варианти купе и кабриолет. През месец юни изтекоха първи шпионски снимки на доста добре замаскирани прототипи по време на изпитания, а сега имаме удоволствието и привилегията да ви

През следващата година се очаква италианският производител на елитни спортни машини Maserati да пусне в продажба новото издание на своя модел GranTurismo, който отново ще бъде във варианти купе и кабриолет. През месец юни изтекоха първи шпионски снимки на доста добре замаскирани прототипи по време на изпитания, а сега имаме удоволствието и привилегията да ви покажем ексклузивни авторски кадри на малко по-слабо замаскиран прототип на бъдещото купе, който засякохме на планината Етна в Сицилия.

Това, което може да се разпознае под маскировката, са класическите пропорции на спортно купе с две плюс две места, къси надвеси, дълга предна част и линии, типични за марката Maserati. Издължената и ниска предна част има голяма радиаторна решетка, която е заобиколена от два допълнителни въздухозаборника. Поне на пръв поглед предните светлини са по-големи, отколкото при актуалното издание на модела, калниците също са с по-отчетливи издутини.

Очаква се бъдещото GranTurismo да се превърне в първия модел на Maserati с изцяло електрическа версия. Очаква се да има също и хибриден вариант. За всеобща радост на коравите фенове на този тип модели обаче, ще има също така и модификации с битурбо V6, както и с V8 – прототипът, който заснехме, беше задвижван от ДВГ и с четири масивни ауспухови накрайника, от които се чуваше звук, който с 90 процента сигурност принадлежи на осемцилиндров агрегат.

Най-голяма тайна към момента представлява интериорът, който продължава да бъде почти изцяло скрит под кожена маскировка, както се вижда на снимките – единственото, което може да бъде разпознато, са най-основните функционални елементи в интериора, останалото засега е чиста спекулация. Моделът се очаква да бъде представен официално през следващата година, а електрическата версия по всяка вероятност няма да се появи преди втората половина на 2022 г.

Прочети още:
Lancia потвърди - чисто ново поколение Delta през 2026 г.!

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *