728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Maruti Suzuki S-Presso изкара 0 звезди за сигурност от краш-тест (видео)

Агенцията тества по-базова версия на S-Presso. Тя разполага само с въздушна възглавница от страна на водача. По-високите нива на оборудване предлагат предпазно устройство и за пътника.

Global NCAP тества Maruti Suzuki S-Presso от индийския пазар. Хечбекът с пет врати постигна доста мрачен рейтинг за безопасност с нула звезди при оценката. Видеото по-долу показва колко катастрофално е представянето.

Агенцията тества по-базова версия на S-Presso. Тя разполага само с въздушна възглавница от страна на водача. По-високите нива на оборудване предлагат предпазно устройство и за пътника.

За жалост, дори след като удря въздушната възглавница, шофьорът, който в теста е заменен от специален манекен, изглежда с доста сериозни наранявания по главата. Сензорите показват големи натоварвания върху гърдите на двата манекена на предните седалки.

По някакъв начин Global NCAP оценява S-Presso с две звезди за защита на деца, но съдейки по превозното средство, надали бихте искали детето ви да е на задната седалка в случай на катастрофа. Агенцията също така отбелязва, че стандартно липсват захвати ISOFIX за закрепване на детски столчета.

„Много е разочароващо, че Maruti Suzuki, производителят с най-голям дял на индийския пазар, предлага толкова ниски показатели за безопасност за индийските потребители. Вътрешните производители като Mahindra и Tata демонстрираха високи нива на безопасност и защита за своите клиенти, като и двата постигнаха пет звезди. Със сигурност е време за Maruti Suzuki да демонстрира този ангажимент за безопасност за своите клиенти „, коментира Дейвид Уорд, президент на Towards Zero Foundation.

Краш-тестът на S-Presso е част от програмата #SaferCarsForIndia на Global NCAP. Последният кръг от оценки спечелиха Hyundai Grand i10 Nios с две звезди и Kia Seltos с три звезди.

Понастоящем оценките на агенцията за превозни средства на индийския пазар проверяват само челната защита и не включват оценки на странични удари или защита на пешеходците. Организацията възнамерява да добави тези оценки по-късно.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *