728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Мартин Чой с шесто поредно участие на „24 ч. на Льо Ман“

Най-добрият ни пистов състезател по мотоциклетизъм Мартин Чой е много мотивиран и подготвен за шестото си поредно участие в най-трудното изпитание в света на моторните спортове „24 часа на Льо Ман“, което е част от календара на Световната федерация – FIM. Между 54 и 57 отбора ще се конкурират във Франция в най-престижната надпревара, която се

Най-добрият ни пистов състезател по мотоциклетизъм Мартин Чой е много мотивиран и подготвен за шестото си поредно участие в най-трудното изпитание в света на моторните спортове „24 часа на Льо Ман“, което е част от календара на Световната федерация – FIM. Между 54 и 57 отбора ще се конкурират във Франция в най-престижната надпревара, която се следи от милиони зрители от целия свят.

Стартът на тазгодишното издание ще бъде даден на 12 юни в 12:00 часа местно време (13:00 българско време). Както е известно, българинът е част от френския тим EnergieEndurance 91, заедно с братята Кристиян и Федерико Наполи. 

„Чувствам се в отлично състояние“, заяви 26-кратният шампион на страната ни, който разкри, че е обзет от същата тръпка за победи, както преди 24 г. Чой е водил специална подготовка през последните 6 месеца, достигайки 50 тренировки с пробягани 500 км на месец за издръжливост. Преминал е лагер в Испания, два лагера в Гърция и вече записа два старта с две първи места и рекорд на пистата в Плевен от Републиканския шампионат миналата седмица.

„В края на март бяхме на официални тестове всички отбори на Льо Ман. Нашият тим завърши на 0.4 сек. от Топ 3“, разказа Мартин Чой. По-добрият пробен резултат тази година, както и опитът на българина, му вдъхват увереност за по-добро представяне от предишните издания на ендуро шампионата.

„Отивам една идея по-спокоен“, бяха думите на талантливия ни пистов състезател. Той се надява времето да му се усмихне и най-вече да няма дъжд, защото през нощта температурата пада и ако пистата е мокра, условията за пилотите стават много тежки. Най-мъчният отрязък в 24-часовата непрекъсната надпревара е между 2 ч. и 5 ч. сутринта, но трябва да го преодолееш, добави Мартин Чой.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *