728 x 90

Manhart тунингова Range Rover с двигател на BMW

  Баварско V8 сърце бие в британския Range Rover Sport. Тунерът Manhart повишава мощността му до 653 к.с. и 900 Нм въртящ момент. В това увеличение обаче има уловка. Тунинг фирмата Manhart от Вупертал е специализирана в двигателите на BMW. Затова е логично да работи и по баварските мотори в автомобили на други марки. Land Rover

  Баварско V8 сърце бие в британския Range Rover Sport. Тунерът Manhart повишава мощността му до 653 к.с. и 900 Нм въртящ момент. В това увеличение обаче има уловка.

  Тунинг фирмата Manhart от Вупертал е специализирана в двигателите на BMW. Затова е логично да работи и по баварските мотори в автомобили на други марки. Land Rover използва в Range Rover Sport 4,4-литров битурбо V8, който може да бъде открит и в BMW M850i.

  Във версията P530 на британския всъдеход осемцилиндровият двигател генерира 530 к.с. и 750 Нм. За Manhart това далеч не е върхът. Само с модифицирана система за управление на двигателя, която се контролира чрез допълнителен модул, V8 моторът изтръгва от цилиндрите си още 123 к.с. и 150 Нм. Тогава притежателят на Range Rover Sport разполага с общо 653 к.с. и 900 Нм въртящ момент. Няма обаче сертификат за регистриране на повишената мощност или на спортната изпускателна система с дистанционно управление на клапите, която също се предлага. Единственото изключение: задният шумозаглушител може да се използва законно. За всичко останало клиентът трябва да може да се справи без одобрение за експлоатация по пътната мрежа. 


  Също без официална благословия от служба за технически проверки Manhart монтира нови съединителни щанги на Range, които снижават каросерията на SUV модела с около 30 мм. Под   по-ниския корпус тунерът монтира собствени ковани джанти във формат 10×24 цола. Те са обути в гуми с размер 295/35.

  Както обикновено, Manhart използва черно базово покритие, комбинирано с декоративен комплект в златист цвят. Джантите се вписват в оформлението със златист лак. Онези, които предпочитат по-дискретен външен вид, могат и да се откажат от декорацията.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт