728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

80-годишен дядо си купи 80-тото Porsche

В различни периоди от живота си Отокар е притежавал девет различни версии на Porsche Carrera RS

Няма по-голяма радост за един автомобилен фен да може да изпълнява всичките си прищявки. Само попитайте Отокар Дж., който спокойно може да бъде окачествен като един от най-големите фенове на Porsche в света.

80-годишният австриец току-що си закупи чисто ново Porsche Boxster Spyder. Само по себе си това не е новина за заможен пенсионер в Австрия, но е важно да отбележим, че става дума за 80-тото Porsche, което господинът си купува през живота.

Първият автомобил от марката Отокар купува през 1972 година, съобщава Motor1.com. От тогава колекцията му набъбва толкова бързо, че той е принуден да построи отделна сграда, в която да складира всичките си коли.

Не всички коли все още са негова собственост, но той с гордост заявява, че никога не е изневерявал на марката. Може би точно заради това най-новата си кола Отокар получава лично в завода на Porsche в Цуфенхаузен, където е един от първите клиенти, на които е позволено сами да монтират логото на предния капак.

Прочети още:
BMW обясни имената на моделите си - 745е няма 4.5-литров мотор (видео)

Към момента колекцията от автомобили Porsche наброява малко над 40 екземпляра. Доста редки машини като състезателните 917 и 910, както и 956, 904 и 964 Cup са част от експонатите.

В различни периоди от живота си Отокар е притежавал девет различни версии на Carrera RS. Днес най-често кара своите 911 R и 911 991 Speedster, но особено много предпочита Boxster Spyder 981.

Почти постоянно Отокар кара 9-10 от колите си, а голяма част от останалите поддържа в безупречно състояние и ги изкарва поне няколко пъти годишно. Най-редките екземпляри се карат наистина рядко.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget