728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Отвориха магистрала Струма след свлачището от уикенда

Участъкът от Искърското дефиле при с. Елисейна остава затворен.

Възстановено е движението в платното за Кулата на АМ Струма при 8-ми км. Участъкът, на който в събота вечерта се срути скална маса на пътното платно, е обрушен.

Монтирана е нова предпазна мрежа с обезопасителни въжета, за да се предотвратяват нови срутвания, каза пред медиите председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, който направи оглед на място.

Той благодари на алпинистите и на служителите на пътноподдържащата фирма за изключително усилената работа в много лоши метеорологични условия. При минусови температури, много силен вятър и въпреки дъжда през нощта и сутринта успяха да обрушат изцяло ската, така че да се осигури безопасността на пътуващите и да възстановим движението.

Служители на всички областни пътни управление и на пътноподдържащите фирми извършват денонощни огледи на всички рискови участъци от републиканската пътна мрежа.

Ако бъде установен риск от падане на камъни и скална маса, участъкът ще бъде обозначен, а при необходимост и ще се ограничава преминаването, за да може веднага да започнат дейности по обрушване и укрепване на  района, обясни той.

Прочети още:
Над 30% от колите в София са Евро 1, Евро 2 или по-стари

Георги Терзийски съобщи, че агенцията ще използва експертизата на научната и техническата общност, на експертите по свлачищни и геодинамични процеси от БАН, от Минно-геоложкия университет и от Университета по архитектура, строителство и геодезия, за да се ползва и техният опит за още по-успешно извършване на оценка и анализ на риска от срутвания.

В отговор на въпрос председателят на АПИ информира, че участъкът от Искърското дефиле при с. Елисейна остава затворен. Там също се работи изключително усилено в светлата част на деня, независимо от недобрите метеорологични условия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *