728 x 90

Магистрала Хемус ще бъде готова най-рано през 2027 година

Цялостното завършване на магистрала Хемус ще стане факт най-рано през 2027 година. Това стана ясно от думите на инж. Бисер Йорданов, директор на дирекция в АПИ, в рамките на обсъждане на стратегическите инфаструктурни проекти. Този краен срок е изпълним само при условие, че няма обжалвания по проекта. „Сторителните дейности по седми и осми участък ще

Цялостното завършване на магистрала Хемус ще стане факт най-рано през 2027 година. Това стана ясно от думите на инж. Бисер Йорданов, директор на дирекция в АПИ, в рамките на обсъждане на стратегическите инфаструктурни проекти. Този краен срок е изпълним само при условие, че няма обжалвания по проекта.

„Сторителните дейности по седми и осми участък ще могат да започнат да се изпълняват през 2024 г. Те ще продължат 36 месеца. На седми участък трябва да се преместят 3 километра от трасето, защото попадат в свлачищна зона. На осми участък част от трасето попада на територията на ловно стопанство „Черни Лом“, където има популация от благородни елени и ловното стопанство не е съгласно оттам да минава магистрала“, коментира инж. Йорданов. Към момента не могат да започнат отчуждения, тъй като все още няма готов технически проект.

„Другите три участъка – четвърти, пети и шести, са по-напреднали, но и там строителните дейности засега не могат да започнат. За строителството на автомагистали няма достатъчно финансиране и държавата тепърва ще трябва да търси милиарди“, добави министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов. От неговото изказване стана още ясно, че в момента по сметките на фирма „Автомагистрали“, която се занимава с магистрала Хемус, има само два милиона лева.

Прочети още:
Премахват стари, опасни и пречещи знаци от улиците на София

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *