728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Отвориха първия 17-км участък от новата магистрала за Сърбия (видео)

В участъка от новата магистрала е изградено второ платно, а старото е реконструирано до магистрален габарит.

Готов е първият 17-километров участък от магистрала Европа между Драгоман и Сливница. Инвестицията е за 117,3 млн. лв. и е от републиканския бюджет. Изпълнителят се хвали, че строителните работи по директното трасе завършиха половин година по-рано от предвиденото по договор и шофьорите вече преминават по него.

Модернизацията на първокласния път I-8 Драгоман – Сливница започна през май миналата година. В участъка от новата магистрала за Сърбия е изградено второ платно, а старото е реконструирано до магистрален габарит. Отсечката е с по две ленти за движение в посока и лента за аварийно спиране.

Прочети още:
Разширяват синята и зелена зони в София от 1 декември

Изградени са два пътни възела „Сливница 1“ и „Сливница 2“, които са с енергоефективно осветление, като броя на всички големи съоръжения е 11, включващи 5 подлеза, 5 надлеза и мост над р. Сливнишка при 30-ти км, както и 7 площадки за отдих и принудително спиране и армонасипни стени.

За опазване на биоразнообразието в района на Алдомировското блато са направени пътеки за влечуги, които ще преминават през специално изградени за тази цел проходи/водостоци под магистралата. Поставени са шумозаглушителни стени и мрежи за птици, а каломаслоуловители ще пречистват повърхностните води от трасето в района Алдомировското блато.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *