728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Столична община не вижда проблем с ремонта на Лъвов мост

Припомняме, че Лъвов мост беше реконструиран изцяло през 2014 година, когато се превърна в кръстовище на две нива.

Вчера социалните мрежи избухнаха със снимки на Лъвов мост в София. След бързото затопляне, асфалтът на съоръжението се напука на няколко места. От Столична община обаче не намират проблем в това.

В отговор на запитване от Дневник, от общината коментираха, че причината за напукването не е некачествен ремонт. Напротив – той бил изпълнен добре, но температурната амплитуда за толкова кратко време породила проблема.

Припомняме, че Лъвов мост беше реконструиран изцяло през 2014 година, когато се превърна в кръстовище на две нива.

„В последните дни заради големите температурни колебания – от плюс 15 градуса до минус 15, и фугите са поели промените, като на положения върху тях асфалт се е появила пукнатина. Дилатационните фуги са в гаранционна поддръжка и при подходящи метеорологични условия ще се обработят с необходимия материал. При обстойния оглед на цялото съоръжение на Лъвов мост е установено, че всички работни фуги изпълняват своите функции“, казва в коментара си Столичната община.

Прочети още:
Днес отварят и платното за София на ремонтирания участък от Тракия

Само няколко часа по-късно, техническият ръководител на обекта в изпълнителя ДЗЗД „Лъвов мост“ инж. Петър Стойчев заяви пред журналисти, че няма грешка в извършването на ремонта.

„Ние като консорциум искаме бързо да си свършим работата и тези притеснения на хората да бъдат елиминирани. Сега условията не са подходящи, фугите са замърсени. Ще коригираме това нещо, когато има условия, за да има краен ефект“, коментира Стойчев.

Междувременно стана ясно, че Лъвов мост е бил огледан и от представители на Европейския център за транспортни политики. Диана Русинова от организацията коментира пред Дневник:

„Трябва да се ремонтират тези фуги, но не сега, а когато се вдигнат температурите. Това решение, което е взето тук, чисто проектантско е правилно. Съоръжението скоро ще стане на 10 години. Нима не очаквате то да не иска поддръжка?“

Снимки: Забелязано в София

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *