Това е последният сериен автомобил с касетофон

Става дума за луксозното купе SC 430, което от завода излиза с касетофон на централната конзола.

Днес слушането на музика в автомобила се извършва най-често през телефона. Дали директно чрез запазена музика или чрез методи за онлайн стрийминг, смартфонът играе важна роля и в двата случая.

В предишните десетилетия обаче музиката стоеше на отделен външен носител. Такъв, например, беше компакт дискът, а преди това и касетките. Знаете ли кога за последно автомобил е оборудван с класически касетефон?

Може би ви идва да кажете нещо от сорта на 2000 година, но истината е, че дори през 2010 година Lexus предлага модел с касетофон. Става дума за луксозното купе SC 430, което от завода излиза с касетофон на централната конзола, точно под управлението на климатроника.

Прочети още:
Търсите работа при Илон Мъск? Подгответе се за интервю с част от въпросите

В периода между 2000 и 2010 година няколко коли от различни производители не се разделят с касетофоните. Между тях са и Mercedes-Benz C-Class, но съответното поколение е сменено по-рано.

Точно заради това, според много различни източници, именно този Lexus е последният автомобил в историята, който разполага с касетофон. Производството на модела приключва през 2010 година, а чак през 2017 година марката изкарва индиректен наследник под формата на LC.

Интересно е да се отбележи, че компакт дисковете останаха на пазара доста по-кратко време, отколкото касетките. Поне в автомобилната индустрия, този кръгъл носител на музика беше заменен масово от дигитални носители в рамките на около едно десетилетие.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *