Новият Range Rover е вече в България със стартова цена от 240 040 лева

Новият Land Rover Range Rover е вече тук и беше „съблечен“ снощи в официалния шоурум на марката в София. Флагманският модел на британската марка стъпи в България предпремиерно, но вече е отворен за поръчки. Стартовата цена е 240 040 лева с ДДС, а най-богато оборудваните бройки ще достигат около 340 000 лева. Налични са версии

Новият Land Rover Range Rover е вече тук и беше „съблечен“ снощи в официалния шоурум на марката в София. Флагманският модел на британската марка стъпи в България предпремиерно, но вече е отворен за поръчки. Стартовата цена е 240 040 лева с ДДС, а най-богато оборудваните бройки ще достигат около 340 000 лева. Налични са версии с 5 и 7 места, като всяка една седалка предлага електрически реглаж.

Доста е любопитно да се отбележи, че макар и у нас все още да няма серийни бройки от возилото, над 40 клиенти вече са направили поръчки за него. Резервациите са направени „на сляпо“, само по изображения, благодарение на имиджа, който Императора има сред родните потребители. Първите 12 бройки ще бъдат доставени през март 2022 година.

Купувачите в Европа имат много опции за двигатели, включително два плъг-ин хибрида, три бензинови мотора и три дизелови. Вариантите на PHEV комбинират 3.0-литров редови 6-цилиндров двигател и 38.2-киловат-часова литиево-йонна батерия (31.8 кВч използваеми). Електрическият двигател със 141 к.с. се интегрира в трансмисията. P510e PHEV ускорява от място до 100 км/ч за 5.6 секунди.

Прочети още:
Новият Mercedes-AMG C43 започва на цени от 136 380 лева в България

Няма как да не отбележим и факта, че върховите модели на новия Range Rover се задвижват от 4.4-литров V8 двигател от BMW. Moщността достига до 523 к.с., като тези версии ще се продават както в Европа, така и в САЩ. Всички варианти на Range Rover се предлагат стандартно със задвижване на всички колела и заден диференциал с активно блокиране, който може да балансира въртящия момент между двете задни колела.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget