728 x 90

Нов главен дизайнер за Lancia, обеща ренесанс за марката

Междувременно Lancia ще разработи съвместно нов модел заедно с Alfa Romeo и DS.

В последните месеци получаваме много положителни сигнали за бъдещето на Lancia откакто легендарната италианска марка стана част от новосформирания производител на автомобили Stellantis. Знаем, че ще има инвестиции в марката поне за едно десетилетие от сега, което дава на Lancia много добри шансове да докаже своята стойност. Междувременно компанията ще разработи съвместно нов модел заедно с Alfa Romeo и DS.

В друг обещаващ ход Stellantis току-що обяви, че Жан-Пиер Плое, дизайнерският шеф на автомобилния производител (за европейските марки), ще ръководи лично дизайнерския екип на Lancia. Той ще работи в тясно сътрудничество с талантлив екип от млади дизайнери за оформяне на бъдещите продукти на Lancia.

„Ренесансът на Lancia е наистина вълнуващо предизвикателство“, коментира Плое след съобщението, цитиран от Motor1.com. „Lancia е емблематична марка, която ще бъде възстановена до важното си историческо положение в Европа, възползвайки се от огромния си потенциал.“

Засега не е обявено нищо друго, но се надяваме да научим повече през следващите седмици и месеци. Изглежда като сигурен залог, че Плоуи най-вероятно ще участва в работата по дизайна на новия модел на Lancia, разработен съвместно с Alfa и DS. В този момент това може да е чиста спекулация, но имаме основания да вярваме, че той ще има работа с нов кросоувър.

„Искам да приветствам Жан-Пиер Плое. За мен е голяма чест, че можем да използваме толкова разнообразен екип от професионалисти, които да работят заедно за успеха на Lancia “, добавя Лука Наполитано, изпълнителен директор на марката.

Прочети още:
Maserati Project 24: Лимитирана състезателна кола със 740 к.с.

В крайна сметка можем само да се надяваме, че всички тези положителни признаци за бъдещето на Lancia ще доведат до нещо положително в дългосрочен план. Ако и новият модел на марката е дори малко подобен на Kimera EVO37, със сигурност всички фенове ще са задоволени.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *