728 x 90

Lamborghini Huracan Sterrato – V10 забавление за след Апокалипсиса

След Aventador, Huracan също е към края на живота си. Това означава, че получаваме специален офроуд модел, който ще отпразнува публичната си премиера на арт панаира „Art Basel“ в Маями в началото на декември. Lamborghini Huracan ще бъде с нас в сегашния си вид още известно време, когато за 2024 г. се появи наследник, който

След Aventador, Huracan също е към края на живота си. Това означава, че получаваме специален офроуд модел, който ще отпразнува публичната си премиера на арт панаира „Art Basel“ в Маями в началото на декември. Lamborghini Huracan ще бъде с нас в сегашния си вид още известно време, когато за 2024 г. се появи наследник, който вече е потвърден от шефът на Lamborghini Стефан Винкелман. 

Информацията ни идва на база данни от Европейското патентно ведомство. През ноември 2021 г. италианците защитиха името на модела Huracan Sterrato, което от италиански се превежда като терен. Концепт с това име от лятото на 2019 г. вече показа как може да изглежда Huracan с дебели калници, офроуд гуми, по-голям просвет и допълнителни фарове. Още след представянето се появиха слухове за специална серия. Тогава се говореше за 500 коли на цена около 240 000 евро. Специалните допълнителни части трябваше да бъдат произведени чрез 3D принтиране. Със заявката за патент се засилиха слуховете за специална серия, а след като прототип беше хванат по време на тестове, стана ясно – Huracan Sterrato всъщност идва.

Прочети още:
Москвич се връща на поточната линия другата седмица, руснаците планирали собствена EV платформа

Както се вижда на снимките, прототипът не се отличава от студията от 2019 г. Окончателна яснота внасят снимки на производствения модел, които Lamborghini публикуваха преди официалната премиера в Маями. Ясно се вижда увеличеният просвет. На покрива Sterrato има вече показаните релси на покрива. Между тях се издига централен шнорхел за всмукване на въздух, който е предназначен да захранва V10 агрегата с чист въздух на мръсен терен. На предния капак има монтирани две LED светлини.

Гумите за офроуд стоят под дебели разширения на калниците. Защитните елементи отпред отдолу осигуряват защита в случай на контакт със земята. Италианците ще покажат окончателния производствен модел на арт панаира Art Basel в Маями, който се провежда от 1 до 3 декември 2022 г. Офроуд суперавтомобилът ще бъде представен онлайн още на 30 ноември. Sterratoще бъде последния модел на Lamborghini с двигател с чисто вътрешно горене, защото наследникът трябва да получи хибридна система.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *