728 x 90

Дизайнер възроди Lamborghini Countach за 2021 година

Мнозина откриват в Lamborghini Countach първия истински супер автомобил от италианската марка. Дебютирал през 1974 година, моделът остава в производство чак до 1990 година. В този период са произведени под 2000 бройки, които и до ден днешен си остават много ценни и с висока цена. В момента Lamborghini е фокусиран върху разработката на други автомобили,

Мнозина откриват в Lamborghini Countach първия истински супер автомобил от италианската марка. Дебютирал през 1974 година, моделът остава в производство чак до 1990 година. В този период са произведени под 2000 бройки, които и до ден днешен си остават много ценни и с висока цена.

В момента Lamborghini е фокусиран върху разработката на други автомобили, но един дизайнер извън компанията реши да нарисува модерен наследник на Countach. Въпросното студио се нарича ARC Design, а модерната интерпретация определено ни харесва изключително много.

Оригиналният Countach е оформен от Марчело Гандини от дизайнерското студио Bertone. Неговият дизайн за предшественика на Countach, Miura, постига сериозен търговски успех и признание от страна на автомобилната преса, когато е представен през март 1966 г. След дебюта на Miura, Гандини започва да експериментира с нов, по-ъгловат и геометричен дизайнерски език в поредица от концептуални автомобили за Lamborghini, Alfa Romeo и Lancia. По-специално, Alfa Romeo Carabo от 1968 г. и Lancia Stratos Zero от 1970 г. са директни предшественици на дизайна на Countach.

Прочети още:
Mercedes EQS от Brabus - 7 процента по-голям пробег при 140 км/ч

Отварящите се нагоре врати на прототипа Countach са видна дизайнерска характеристика, пренесена върху производствения Countach, която можем да видим и на модерните рендъри на ARC Design. Оригиналният механизъм е подпомаган от газови амортисьори, които поддържат тежестта на вратите и изглаждат движението на отваряне и затваряне. Гандини включи този дизайн на вратата както като стилистичен жест, така и за улесняване на влизането. Широкото шаси и високите и широки врати на автомобила затрудняват влизането с конвенционални врати в тесни пространства.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *