728 x 90

Lada Granta се завърна на поточните линии в „антикризисна“ версия – без ABS, климатик и задни ел. стъкла

АвтоВАЗ, руският производител на автомобили, който дълго време беше на пауза, възобнови производството на Lada Granta. Моделът вече се сглобява в нова версия, която местните медии наричат „антикризисна“. Липсват адекватни съвременни системи за комфорт и безопасност, които са стандарт в автомобилната индустрия от 90-те години насам. Очаква се в първите дни да бъдат сглобявани само

АвтоВАЗ, руският производител на автомобили, който дълго време беше на пауза, възобнови производството на Lada Granta. Моделът вече се сглобява в нова версия, която местните медии наричат „антикризисна“. Липсват адекватни съвременни системи за комфорт и безопасност, които са стандарт в автомобилната индустрия от 90-те години насам.

Очаква се в първите дни да бъдат сглобявани само по около 50-60 бройки автомобили на ден. В момента конвейерът все още се настройва за новата версия на Grantа, което е причината за относително малкия тираж. Предвижда се през юни да бъдат сглобени общо около 500 бройки.

Официално тази Granta все още не е представена: няма подробности за оборудването или цените. По-рано обаче беше съобщено, че моделът с ще се предлага само с един 1.6-литров бензинов мотор с 90 к.с. Двигателят е с 8 клапана и отговаря на екологичен стандарт Евро 1. В този си вид Granta ще се доставя без въздушни възглавници, антиблокираща спирачна система (ABS), електрически прозорци на задните врати, климатик и електрически усилвател на волана.

Прочети още:
Продават кошмара на всеки природозащитник!

Tази версия на Granta най-вероятно ще струва около 650 хиляди рубли или около 20 700 лева по днешните обменни курсове. С такава цена това ще бъде най-евтиният нов автомобил на пазара в Русия, който се очаква да загуби до две-трети от обема си през 2022 година. В бъдеще АвтоВАЗ предвижда партньорство с китайски доставчици на ABS и въздушни възглавници, които трябва да заменят досегашния партньор Bosch.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт