728 x 90

Made in BG: Уникална преработка на Жигули от българско студио

ВАЗ 2101 – по-известен у нас като Жигули – навърши 50 години. Макар и в световен план това да не е особено важна годишнина за автомобилната индустрия, едно българско тунинг студио реши да отбележи повода с много специален проект. Свързахме се лично с GB Design, които ни разказаха за бялото Жигули от снимките по-долу. Отвън

ВАЗ 2101 – по-известен у нас като Жигули – навърши 50 години. Макар и в световен план това да не е особено важна годишнина за автомобилната индустрия, едно българско тунинг студио реши да отбележи повода с много специален проект.

Свързахме се лично с GB Design, които ни разказаха за бялото Жигули от снимките по-долу. Отвън колата може и да изглежда почти в заводски облик, но в кабината нещата са цялостно променени.

Най-общо казано, целта на проекта е да се запази ретро оформлението на интериора, но то да се подхрани с много нови материали и някои допълнителни екстри.

Всичко започва с пълно обезшумяване на каросерията като подготовка за по-добрата аудио система. Централната конзола е изцяло индивидуална разработка, а същото е положението и с корите на вратите.

От GB Design ни казаха, че интериорът на това Жигули е изцяло ръчна изработка, от А до Я. Цялата работа отнема около 4 месеца неуморен труд, в който – както можете да видите – е подменен или реновиран на практика всеки един детайл от интериора.

Особено приятно впечатление правят малки детайли като чантичките на вратите, които играят ролята на ниши за съхранение за вещи. Подобен е подходът и към гърбовете на предните седалки, към които са прикрепени по-големи кожени чанти, изпълняващи същата функция.

Прочети още:
Във Флорида присадиха на BMW M3 E30 двигател V10 от M5 E60

Седалките идват от автомобил Toyota и предлагат механична настройка чрез три въртящи се лоста в основата. До лоста за ръчната спирачка, който е облицован в кожа, се намира табелка, която показва, че това Жигули е един единствен екземпляр. Проектът е завършен на 10 октомври миналата година.

От GB Design споделиха още, че използваните материали в купето са от най-високо качество. Основните акценти са от натурална дървесина и обработена естествена кожа.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *