728 x 90

Kia пусна специална финална версия на модела Stinger

Скоро предстои Stinger да бъде наследен от EV6 GT Моделът Stinger несъмнено се превърна в един от най-емоционалните продукти в цялата история на Kia. Спортно-елегантното купе е базирано на платформа със задно задвижване, има мощен 3,3-литров шестцилиндров двигател във върховата си версия и може да се похвали с въздействащ, разпознаваем отдалеч дизайн. Скоро обаче корейците

Скоро предстои Stinger да бъде наследен от EV6 GT

Моделът Stinger несъмнено се превърна в един от най-емоционалните продукти в цялата история на Kia. Спортно-елегантното купе е базирано на платформа със задно задвижване, има мощен 3,3-литров шестцилиндров двигател във върховата си версия и може да се похвали с въздействащ, разпознаваем отдалеч дизайн.

Скоро обаче корейците ще се сбогуват със Stinger, а пряк наследник практически не се предвижда – в известна степен моделът ще бъде наследен от електромобила EV6 GT, но като цяло е малко пресилено да се говори за пряка наследственост между двата продукта. В чест на края на кариерата на Stinger марката ще пусна на пазара специалното финално изпълнение с име Tribute Edition. Серията ще може да се поръча с ново матово сиво покритие, наречено Moonscape, а 19-цоловите колела със специален дизайн, както и спирачните апарати на спирачната система Brembo са решени в черно.

Интериорът от своя страна е получил кожени тапицерии в кафяв цвят Terracotta, която покрива седалките, панелите на вратите и волана, а специален плакет показва поредния номер на автомобила от серията Tribute Edition. Декоративните интериорни вложки са изработени от полиран карбон.

Под капака на финалната серия Tribute Edition ще работи 3,3-литров V6 с 368 конски сили и 510 нютонметра максимален въртящ момент. Засега не е обявено дали тягата му ще се предава само на задните колела или автомобилът ще бъде в конфигурация с двойно задвижване.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт