728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

KIA K8 има 3.5-литров V6 мотор на газ, но е само за Южна Корея

KIA ще пусне изцяло новия K8 в продажба следващия месец, първоначално у дома в Южна Корея, преди да достигне до световните пазари.

KIA изкара нов голям седан за домашния си пазар в Южна Корея – K8. Машината ще се предлага и на някои международни пазари, но засега не се предвижда да го видим в САЩ или Европа.

След първите екстериорни и интериорни снимки, които показват луксозната машина, вече разполагаме и с данни за задвижващите агрегати. Върховият модел в гамата ще разполага с 3.5-литров V6 двигател, който ще се предлага и във версия на пропан-бутан.

Когато работи на бензин, 6-цилиндровият агрегат предлага мощност от 296 к.с. и въртящ момент от 360 Нм. Тук предаването на мощността е посредством автоматична кутия до всички четири колела.

Версията на газ пък разполага с мощност от 237 к.с. и 314 Нм въртящ момент, с което ще бъде малко по-бавна от флагмана. Пропан-бутанът тук е в течна фаза, за да може да работи с устройството на двигателя, който използва директно впръскване.

Под тези два мотора се нарежда 2.5-литров атмосферен бензин със 195 к.с. и 248 Нм въртящ момент. Както и при 3.5 V6, K8 с този мотор ще се предлага само с 8-степенен автоматик.

Засега няма данни за каквато и да е дизелова версия на K8 – изглежда CRDI агрегатите ще останат в миналото. Говори се за базов 1.6-литров турбо двигател, но засега той не е потвърден.

Прочети още:
BMW спира временно доставките на M3 и M4 заради проблеми с мотора

Списъкът с екстри на K8 е доста обширен и включва всичко необходимо. От вентилирани седалки и 12-инчов хед-ъп дисплей до първата звукова система на KIA от Meridian (с 14 високоговорителя) и двойка 12-инчови цифрови екрани. Базиран на навигация адаптивен круиз контрол също е част от пакета, както и система за камера с 360-градусов изглед.

KIA ще пусне изцяло новия K8 в продажба следващия месец, първоначално у дома в Южна Корея, преди да достигне до световните пазари. Както стана дума, не очакваме да го видим в Европа, както припомня Motor1.com.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *