728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Снежна буря причини верижна катастрофа от 134 коли в Япония (видео)

Струпването на коли се простира на почти цял километър от мястото на първия сблъсък, съобщава министерството на Япония.

Нетрадиционно силна буря причини огромна верижна катастрофа в Япония. Над 130 автомобили и транспортни машини бяха въвлечени в мелето, което завърши с един загинал и дозина ранени.

Поредицата от сблъсъци се случва, когато снежна буря удря участък от автомагистралата Тохоку близо до град Осаки в северната префектура Мияги по обяд във вторник.

Струпването на коли се простира на почти цял километър от мястото на първия сблъсък, съобщава министерството, цитирано от Yahoo News. Над двеста души са засегнати при катастрофата, добави японската агенция за управление на бедствия.

При подобни условия ограничението за скорост в Япония е 50 километра в час, но дори и тази драстична мярка не помага при настъпилия по-рано тази седмица инцидент.

„Бях в ситуация, в която видимостта беше лоша поради снежна буря,“ 40-годишен мъж споделя пред японското издание NHK. Toj добавq, че е видял катастрофа отпред и е спрял, след което колата отзад го е ударила. „Бях уплашен, защото не можех да се движа около шест часа.“

Снимки: Reuters

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *