728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

БГ пазар: Продават чисто нов 20-годишен Jaguar за 110 хил. евро!

Километражът на този Jaguar показва пробег от едва 1470 километра, а цялостното състояние, както стана дума, е без забележка.

Да, заглавието може и да ви прозвучи малко странно, но е самата истина. Този Jaguar XJ Daimler е произведен през 2000 година, но на практика почти не е бил каран и в момента е в безупречно състояние.

Седанът е от малко по-рядката серия Daimler на Jaguar XJ серия X308, която се произвежда между 1997 и 2003 година. Формите на този автомобил остават емблематични за дизайна на марката като цяло дори и днес.

От снимките в обявата виждаме, че това е екземпляр за европейския пазар с ляв волан. Километражът показва пробег от едва 1470 километра, а цялостното състояние, както стана дума, е без забележка.

Този Jaguar XJ Daimler има V8 атмосферен двигател под капака си, който развива мощност от 290 к.с. Снимки от моторния отсек показват, че и там всичко изглежда като чисто ново.

Прочети още:
БГ пазар: Продават Lada Vesta Sport 1.8 със 145 к.с. за 36 000 лв

Салонът е бял с дървени декорации. Седалките нямат дори и най-малка забележка, а всеки интериорен детайл изглежда като току-що излязъл от завода.

Въпреки че почти не е каран, подобен автомобил се нуждае от грижи през 20-те години на съществуването си. Спокойно можем да кажем, че лаковото покритие е било редовно възстановявано и подхранвано, а кожената тапицерия е била обработвана.

В обявата се споменава, че единственият друг Jaguar XJ Daimler в подобно състояние се намира в музея на марката. Ако в действителност това е така, това превръща този екземпляр в рядка находка не само за родния пазар, но и в световен мащаб.

Цената? С оглед на състоянието и специалната серия, някак логично виждаме 6-цифрена сума. 109 990 евро са наистина много пари за 20-годишен Jaguar, но покупката може да се разглежда и като бъдеща инвестиция.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *