728 x 90

Jaguar I-Pace не спира да бележи успехи, а жаждата за него е все по-голяма

От момента на своя дебют Jaguar I-PACE е спечелил над 90 глобални награди, включително безпрецедентния троен трофей на наградите за Най-добър автомобил в света за 2019 г., завоювайки отличията за Най-добър автомобилен дизайн, Най-екологичен автомобил и Най-добър автомобил в света, подсилили статуса му на еталон за изцяло електрически мощен SUV. С нисък център на тежестта, усъвършенствани

От момента на своя дебют Jaguar I-PACE е спечелил над 90 глобални награди, включително безпрецедентния троен трофей на наградите за Най-добър автомобил в света за 2019 г., завоювайки отличията за Най-добър автомобилен дизайн, Най-екологичен автомобил и Най-добър автомобил в света, подсилили статуса му на еталон за изцяло електрически мощен SUV. С нисък център на тежестта, усъвършенствани системи за окачване и компактни, ефективни електрически двигатели на всяка ос, I-PACE предлага ненадминат баланс на задвижване на всички колела, финес и маневреност – заедно с впечатляващ пробег в реални условия и изключителен комфорт и ежедневна практичност. Технологиите и функциите на автомобила непрекъснато се подобряват, като се използват безпроблемни актуализации на софтуера по въздуха.

Освежен дизайн

Профилът с изнесено напред шаси, късите надвеси и стегнатите, атлетични хълбоци на I-PACE са моментално разпознаваеми и го отличават от останалите изцяло електрически SUV автомобили. Този отличен с награди дизайн сега се развива с фини, внимателно обмислени подобрения, които осигуряват още по-голямо присъствие. Предната решетка вече има гладка форма във впечатляващия цвят Atlas Grey. Заменяйки предишния мотив с ромбове в блестящ черен цвят, това създава по-семпъл, по-изчистен завършек на предната част на автомобила, като същевременно подсилва присъщото му електрическо ДНК. Цветът Atlas Grey присъства и върху вертикалните ребра отвън на предните отвори. Друга промяна в детайлите е новата емблема на Jaguar в черно и сребристо, разположена върху решетката.

Цветово изобилие

Моделите, включително 400 SPORT, разполагат с дискретен спойлер на вратата на багажника, който деликатно подсказва потенциала за мощност и динамичния характер на I-PACE (стандарт и за всички други модели, оборудвани с 22-инчови джанти). Всички джанти, предлагани с I-PACE като стандартно оборудване, сега са с ефект „диамант“, докато поразителните 22-инчови джанти Style 5069 вече имат покритие в цвят Satin Grey, което допълва елементите им от въглеродни влакна. Всички 22-инчови джанти могат да бъдат поръчани със самоуплътняващи се всесезонни гуми. Има и опция за контрастен панорамен покрив, който за първи път позволява на клиентите да поръчат черно покритие за задната част на покрива – досега в цвета на каросерията – за допълване на плъзгащия се стъклен панел.

Прочети още:
Mansory F9XX: Немците не оставиха да се размине на поредната италианска екзотика

Производителност и динамика

I-PACE предоставя истинското изживяване зад волана на Jaguar. С леки, компактни и ефективни електродвигатели, интегрирани в предната и задната ос, I-PACE може да ускори от 0 до 100 км/ч само за 4,8 секунди и до максимална скорост от 200 км/ч. Осигуряването на комфорт и пъргавина без компромиси е това, което винаги е правило Jaguar уникален. Усъвършенстваното окачване на I-PACE с двойни носачи отпред и интегрална връзка отзад са от основно значение за неговите динамични възможности, заедно с ниския център на тежестта и леката, твърда алуминиева конструкция на каросерията. Въздушното окачване с електронно контролираното демпфериране на системата Адаптивна динамика (стандартно оборудване при 400 SPORT) подобрява още повече возенето и управлението.

Пробег и зареждане

Литиево-йонната батерия на I-PACE с капацитет 90 кВч осигурява пробег до 470 км. При зареждане с помощта на бързо развиващата се мрежа от обществени зарядни устройства, постояннотоково зарядно устройство с мощност 100 кВ може да добави до 127 км пробег само за 15 минути. Клиентите с трифазно електрозахранване и домашна станция Wall Box с мощност 11 кВ могат да добавят до 53 км пробег на час; пълното зареждане отнема само 8,6 часа. Клиентите на пазари с еднофазно електрозахранване, използващи Wall Box с мощност 7 кВ, могат да постигнат до 35 км на час и пълно зареждане за 12,75 часа. Клиентите могат също така да настроят зареждането да спре, когато батерията достигне определено ниво – например 80%. Това е особено полезно, когато се използват обществени зарядни устройства, защото може да се добави само пробегът, необходим за достигане до дестинацията.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт