728 x 90

Българин купи 1 от само 60 бройки Jaguar F-Type Heritage 60 Edition

Един от най-верните български фенове на луксозния британски бранд Jaguar днес получи своя ексклузивен автомобил Jaguar F-Type Heritage 60 Edition. Моделът е създаден по повод 60-тата годишнина от създаването на спортния автомобил E-type. Само 60 екземпляра от този спортен автомобили със задвижване на всички колела ще бъдат на разположение за продажба по целия свят и

Един от най-верните български фенове на луксозния британски бранд Jaguar днес получи своя ексклузивен автомобил Jaguar F-Type Heritage 60 Edition. Моделът е създаден по повод 60-тата годишнина от създаването на спортния автомобил E-type. Само 60 екземпляра от този спортен автомобили със задвижване на всички колела ще бъдат на разположение за продажба по целия свят и в България днес бе предаден един от тях. Всеки е ръчно завършен от специалистите по персонализация в SV Bespoke (специално подразделение за уникалност на Jaguar).

Специално създадената спецификация включва екстериорна боя в цвят Sherwood Green, оригинална за модела E-type, която не се предлага на нов Jaguar от 60-те години на миналия век, и двуцветен интериор в цветове Caraway и Ebony от естествена кожа Windsor, който също не се предлага при стандартните версии на F-Type.

F-Type Heritage 60 Edition се предлага както във вариант купе, така и като кабриолет и се отличава с ексклузивни 20-инчови алуминиеви джанти Gloss Black с покритие с ефект „диамант“, екстериорни акценти в цветове Gloss Black и Chrome и черни спирачни апарати. Сънародникът ни се е спрял на версия купе.

Прочети още:
Volkswagen Caddy порасна и мина на газ

F-Type Heritage 60 Edition разполага с двигател V8 с компресор суперчарджър на Jaguar и мощност от 575 к.с., който произвежда въртящ момент от 700Нм за изключително динамично шофирано при всякакви условия.

Ексклузивният модел ще донесе истинско удоволствие от шофирането на своя собственик, ускорявайки от 0-100 км./ч. само за 3.5 секунди. F-Type разполага и с набор от технологии, фокусирани върху водача, включително реконфигурируем 12,3-инчов TFT екран с висока разделителна способност, информационно-развлекателна система Touch Pro и пакет Smartphone с Apple CarPlay като стандарт.

Всяко издание Heritage 60 Edition е създадено в завода на Jaguar’s Castle Bromwich във Великобритания и е завършено от екипа на SV Bespoke в Jaguar Special Vehicle Operations в Уорикшир. Преди да бъде продаден подобен ексклузивен в световен мащаб модел от компанията Jaguar лично проучват бъдещия собственик, за да са уверени, че тяхната уникална по рода си „рожба“ ще попадне в ръцете на успешен и грижовен стопанин, който знае как да се грижи за наследството и духа на Jaguar – марка, за будни, интелигентни и образовани хора.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *