728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Jaguar възроди модел на 70 години

Jaguar ще произведе възродения C-Type по спецификация на автомобила, спечелил „24 часа на Льо Ман“ през 1953 година.

Jaguar върна към живот един от исторически най-важните си модели. Британците рестартират производство на C-Type 70 години след оригиналния му дебют през 1951 година.

Тиражът ще бъде много къс – компанията обмисля да сглоби едва 8 бройки, като всяка една от тях ще бъде монтирана ръчно по оригиналните чертежи. През 50-те години Jaguar прави 43 екземпляра от спортния роудстър.

Разбира се, не всичко ще бъде в оригинален вид. Всъщност, Jaguar ще произведе възродения C-Type по спецификация на автомобила, спечелил „24 часа на Льо Ман“ през 1953 година.

Модификации има – барабанните спирачки ще бъдат заменени с дискови такива, а конструкцията ще бъде по-устойчива на усукване от оригиналната. Под капака обаче не се планират сериозни промени.

Там ще работи 3.4-литров редови 6-цилиндров агрегат с три карбуратора Weber 40DCO3. Максималната мощност на агрегата ще бъде 220 к.с., които ще достигат до задните колела.

Поради огромния период от време, изминал от появата на оригиналния автомобил, Jaguar използва записки и информация от много различни компании, за да възпроизведе формата на колата.

Цена засега не се споменава. Изглежда не всички бройки са продадени все още, тъй като Jaguar предлага онлайн конфигуратор, в който можете да изберете цвета на колата и други спецификации.

Това далеч не е първият ретро модел, който Jaguar възражда. Фабриката на Jaguar Land Rover Classic Works в Ковънтри вече създаде модерни копия на E-Type Lightweight, XK SS и D-Type.

Вижте възродения E-Type на този линк.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *