728 x 90

Коледният тролейбус Ikarus на Столичен Електротранспорт ЕАД спечели международна награда

  Първият опит на Столичен електротранспорт ЕАД да създаде Коледно настроение в града е спечелил наградата на журито на международен конкурс. Първото място в надпреварата за най-красиво украсен Коледен тролейбус се заема от представителя на словашкия град Жилина. Второто и третото място се заемат от тролейбуси от чешките градове Опава и Усти над Лабем. Четвъртото място

  Първият опит на Столичен електротранспорт ЕАД да създаде Коледно настроение в града е спечелил наградата на журито на международен конкурс.

  Първото място в надпреварата за най-красиво украсен Коледен тролейбус се заема от представителя на словашкия град Жилина. Второто и третото място се заемат от тролейбуси от чешките градове Опава и Усти над Лабем. Четвъртото място според гласуването на феновете е за родния Икарус 280Т, който е един от последните представители на култовия модел, движещи се по софийските улици. Коравата машина носи инвентарен номер 2703 и е произведена през 1987 година, тоест е представител на предпоследната партида тролейбуси на легендарната унгарска марка Ikarus, доставена за София. Повече за самия конкурс можете да намерите в сайта на организаторите.

  Прочети още:
  Mercedes CLK GTR Coupé и Roadster – скъпоценни легенди на търг

  Искрено се надяваме това това да е само началото и за в бъдеще да виждаме по улиците на българските градове все повече радващи сетивата украсени превозни средства.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *