728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Hyundai приключва с разработката на дизелови двигатели!

Hyundai ще стане поредният производител, който ще прекрати развойната дейност по дизелови двигатели.

Hyundai ще стане поредният производител, който ще прекрати развойната дейност по дизелови двигатели. Всъщност, това се е случило още през втората половина на 2020 година, но все пак дизели от корейците ще продължи да има още поне няколко години.

Motor1.com съобщава, че Hyundai ще продължи да обновява дизеловите си агрегати, които съществуват в момента, но няма да започва работа по ново поколение мотори.

С други думи, поне още около пет години фирмата ще има на разположение дизели, които ще могат да се продават в Европа и Азия. Марката не разполага с дизелово предложение в САЩ.

Що се отнася до бензиновите агрегати, положението е съвсем различно. Hyundai ще залага изключително много на хибридни автомобили в бъдещето, като това означава, че бензиновите ДВГ ще играят съществена роля.

В този ред на мисли, инженерите на фирмата ще продължат да изцеждат бензиновия двигател като концепция до последния милилитър гориво икономия, която може да се реализира.

Прочети още:
Honda ще продава двигател от Civic Type R за външни проекти

Очаква се само бензиновите двигатели на Hyundai да отговарят на задаващия се емисионен стандарт Евро 7, докато дизелите на марката ще се предлагат дотогава, докато Евро 6 стандартът е все още в сила.

Hyundai планира да пусне в продажба 23 нови електрически автомобили до 2025 година. Началото ще бъде поставено с Ioniq 5 по-късно тази година, като за модела вече беше загатнато официално.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *