728 x 90

Hyundai си спомни за миналото с електрически концепт Pony

За съжаление, конпцетът Pony изобщо не е предвиден за производство.

Hyundai отправя поглед към миналото си чрез концепта Pony EV. Той е посветен на първия сериен автомобил, който марката изкарва на пазара – Pony, който тръгва в продажба през 1975 година.

Интересното тук е, че това не е просто прототип, създаден от нулата от инженерите на фирмата. Вместо това, за база се използва екземпляр от първата серия Pony, който е разглобен изцяло и преработен в електромобил.

Именно на това се дължи и фактът, че автомобилът изглежда до голяма степен идентичен с оригинала. Все пак промени има, а определено доста приятен акцент са ретро летите джанти и модернизираните LED фарове и стопове.

Друга интересна подробност са огледалата в предните калници. Обикновено оригиналният Pony не използва такива, но тук с цел по-силно ретро излъчване дизайнерите са подходили нетрадиционно. Освен това, тези огледала са всъщност малки камери, които предават образ на монитори в кабината.

На този етап няма официални данни за електрическото задвижване, което се крие под ретро „дрехите“. Не е изключено студията да се базира на Hyundai Ioniq 5, който предлага различни версии със задвижване на 2 и 4 колела.

Прочети още:
Maserati Project 24: Лимитирана състезателна кола със 740 к.с.

За съжаление, конпцетът изобщо не е предвиден за производство. Hyundai ще използва Pony EV за част от своите изложби, като в момента машината е позиционирана в град Бусан в Южна Корея.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *