728 x 90

Hyundai възражда ретро концепт на Pony от 1974 г.

Pony Coupé Concept излиза на бял свят през 1974 г. и е предвестник на идването на марката в Европа През 1974 година Hyundai Motor Company е все още прохождаща автомобилна компания. През същата година компанията от Южна Корея за първи път се представя в Европа, като това се случва на автомобилното изложение в Торино, където

Pony Coupé Concept излиза на бял свят през 1974 г. и е предвестник на идването на марката в Европа

През 1974 година Hyundai Motor Company е все още прохождаща автомобилна компания. През същата година компанията от Южна Корея за първи път се представя в Европа, като това се случва на автомобилното изложение в Торино, където е показана студията Pony Coupé. Автомобилът с две врати и клиновиден силует и има дизайн, излязъл изпод перото не на кого да е, а на самия Джорджето Джуджаро. Стилистиката му е напълно в духа на тогавашното време и леко напомня на BMW M1 и DeLorean, които също са дело на Джуджаро.

За съжаление корейците по онова време все още не са достатъчно стабилни финансово и уверени в себе си, за да пуснат подобен автомобил в серийно производство, вместо това в края на 70-те правят плахи опити за износ на модел, наличен като хечбек и седан, носещ отново името Pony.

В началото на идната година корейците отново ще покажат концептуална студия, създадена от италианския майстор. Разбира се, концепцията ще има модерна визия и ще бъде в крак с всички съвременни норми и тенденции, но формите й ще бъдат вдъхновени от тези на първообраза. Засега няма данни за задвижването на очаквания скоро прототип – повечето предположения са за електрическо задвижване, но има и слухове за класически ДВГ.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт