728 x 90

Hyundai загатна за серийния Ioniq 5 с ретро дизайн

Добрата новина, е че серийният продукт ще запази до голяма степен ретро дизайна на студията.

Първият електрически автомобил на новата дивизия Ioniq на Hyundai ще дебютира съвсем скоро. Той ще носи името Ioniq 5 и ще има ретро дизайн, за който корейците подсказаха с първи изображения.

Електромобилът ще се базира на чисто новата архитектура Е-GMP на Hyundai, която ще се използва само за електрически превозни средства. Ioniq 5 беше предшестван от концепта Hyundai 45 Concept.

Добрата новина, е че серийният продукт ще запази до голяма степен ретро дизайна на студията. Очаква се тази визия да се отрази и на бъдещите серийни модели на Hyundai, както коментира Carscoops.

Прочети още:
Peugeot E-308 е електрическо комби (и хечбек) с пробег до 400 км

Много интересно решение изглежда ще бъдат фаровете, които ще имат пикселизирана структура. Същата технология ще се използва и за стоп светлините, а страничните огледала ще бъдат заменени от камери.

Засега няма официални данни за това какво ще предлага електрическото задвижване на модела, но се очаква мощността да е над 300 к.с. в топ версията, която ще има и двойно предаване.

Може би по-интересна изглежда технологията за бързо зареждане, която ще позволява пробег от около 100 км да бъде гарантиран след зареждане от само пет минути.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *