728 x 90

Hyundai загатна за интериора на новия Ioniq 5

Ioniq 5 е първият електрически модел, който използва електрическата глобална модулна платформа (E-GMP).

Днес Hyundai пусна първо изображение, разкриващо просторния и гъвкав интериор на очаквания съвсем скоро Ioniq 5, който ще направи своята виртуална световна премиера на 23 февруари 2021 година.

Ioniq 5 е първият електрически модел, който използва електрическата глобална модулна платформа (E-GMP). Тази платформа, посветена на електрическите автомобили (EV), разполага с разположени в пода на автомобила батерия с плосък дизайн, която позволява просторен и иновативен интериор, предлагайки персонализирана мобилност с гъвкави конфигурации за удобно настаняване на пътници и товари.

Обзаведен основно с екологични материали и текстил, интериорният дизайн отразява нарастващия интерес на потребителите към личния транспорт, който има екологична насока и е изграден от материали с минимален отпечатък върху околната среда.

Шофьорът и пътниците на Ioniq 5 могат свободно да влизат и излизат от кабината от двете страни, когато са паркирани на тясно място, тъй като плоският под позволява на централната конзола да се плъзга напред-назад.

Това довежда до основно преосмисляне на конвенционалната централна конзола и предлагане на по-голяма функция от статичната кутия за съхранение. Новоразработеният „Universal Island“ замества централната конзола и се превръща в централната част на изживяването интериорното пространство на Ioniq 5.

Моделът е оборудван с електронно регулируеми предни седалки. Седалките се накланят под оптималния ъгъл, предлагайки непознат досега комфорт за пътника.

Hyundai намалява дебелината на тези предни седалки с около 30 процента, осигурявайки повече място за седналите на втория ред. Това позволява на пътниците да персонализират вътрешното пространство според различните нужди и ситуации.

Hyundai ще дебютира Ioniq 5 по време на виртуалното премиерно събитие на 23 февруари 2021 г. По същото време Hyundai ще разкрие подробности за иновативните функции на Ioniq 5 и как клиентите могат да се възползват от този специален електрически модел.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *