728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Hurtan Grand Albaycin дебютира с ретро дизайн и мотори от Mazda

В зависимост от желанията на клиента, Hurtan ще произвежда две различни версии на модела.

Mалко известната испанска марка Hurtan показа чисто нов модел. До момента компанията основно преработва съществуващи автомобили и им придава ретро визия, но новият Grand Albaycin е по-скоро самостоятелен модел.

Всъщност, кабриолетът се базира на Mazda MX-5, но както можете да видите, от дизайна на японския роудстър не е останало и следа. За проекта Hurtan получава благословията на Mazda да произведе 31 бройки през 2021 година.

В зависимост от желанията на клиента, Hurtan ще произвежда две различни версии на модела. Единият ще е класически кабриолет със сгъваем мек покрив, а другият ще има покрив от типа тарга. Вторият модел се базира на MX-5 RF.

Основната идея на производителя е да комбинира ретро дизайн с модерни технологии. Визията най-вероятно е вдъхновена от британските роудстъри от 60-те години на миналия век.

На разположение за избор ще бъдат два мотора от Mazda. И двата са атмосферни бензинови агрегати с работен обем от съответно 1.5 и 2.0 литра. Мощността е 132 и 184 конски сили.

Прочети още:
Новото Subaru Outback има куп подобрения и стартова цена от 78 500 лв.

Промени по моторите няма и те са в оригинална форма. Единствената модификация е изпускателната система, която при Hurtan завършва с четири накрайника, които имат чисто естетическа функция.

Засега няма снимки от интериора, но там се очаква промените спрямо MX-5 да бъдат по-малко, отколкото отвън. Цени също не са обявени, но Hurtan ще започне да приема поръчки от идната събота, съобщава Motor1.com.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *