GM обмисля електрическия Hummer за европейския пазар

През 2017 г. General Motors продаде марките Opel и Vauxhall на тогавашната PSA, сега известна като Stellantis след сливането с FCA. Изминаха пет години без почти никакво пазарно присъствие в Европа за американския автомобилен производител, като изключим Chevrolet Corvette в много малък тираж. Това може да се промени в близко бъдеще, тъй като според нов

През 2017 г. General Motors продаде марките Opel и Vauxhall на тогавашната PSA, сега известна като Stellantis след сливането с FCA. Изминаха пет години без почти никакво пазарно присъствие в Европа за американския автомобилен производител, като изключим Chevrolet Corvette в много малък тираж. Това може да се промени в близко бъдеще, тъй като според нов репортаж в медиите GM обмисля лансирането на Hummer и Cadillac на Стария континент.

Automotive News разполага с информация от „хора, запознати с въпроса“, които казват, че Cadillac може да бъде първият, който ще бъде пуснат в Европа от страна на General Motors с изцяло електрически модели. Lyriq EV, който вече се продава в Съединените щати, може да бъде първото превозно средство от марката, което ще излезе на европейския пазар. Ако този ход се окаже успешен, GM може да изпрати и GMC Hummer EV – своето най-голямо, най-мощно и технологично електрическо превозно средство – в Европа.

Прочети още:
Цялата моделна гама на Dacia получава нов облик

Припомняме, че задвижването, поне в първоначалната версия на електрическия пикап, се осигурява от три електромотора, които генерират обща мощност от 1000 к.с. Въртящият момент според производителя ще бъде 15 592 Нм, но това е показание на колелата, което се мултиплицира от силовото предаване.

Пробегът? От GMC очакват поне 550 километра с едно зареждане на батериите, което пък от своя страна може да стане посредством 800-волтовата бърза зарядна система на пикапа. Обещава се възстановяване на енергия за 160 км в рамките на около 10 минути. Теглото на електрическия Hummer е над 4 тона, което ще го направи непригоден за управление от шофьори с любителска шофьорска книжка.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *