728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Huawei влезна в автомобилния бизнес с този кросоувър

През февруари тази година чухме слухове за потенциално навлизане от Huawei в автомобилния бизнес. По това време репортажите сочеха, че технологичният гигант води преговори с китайски автомобилни производители за производството на електрически превозни средства. Оказва се, че поне част от тази информация е била точна. По време на Auto Shanghai 2021, Huawei представи Seres SF5

През февруари тази година чухме слухове за потенциално навлизане от Huawei в автомобилния бизнес. По това време репортажите сочеха, че технологичният гигант води преговори с китайски автомобилни производители за производството на електрически превозни средства. Оказва се, че поне част от тази информация е била точна.

По време на Auto Shanghai 2021, Huawei представи Seres SF5 – електрифициран кросоувър, който ще се продава в големите магазини на Huawei в Китай. Автомобилът обаче не е точно проектиран от Huawei, тъй като всъщност е актуализирана версия на съществуващия кросоувър SF5, който направи своя първоначален дебют преди две години в Шанхай.

Huawei казва, че е помогнал на автомобилната компания Seres с развитието на силовия агрегат, който се състои от 1.5-литров бензинов двигател и два електрически двигателя. Съобщава се, че комбинираната мощност на системата е около 550 конски сили, което би трябвало да е достатъчно за ускорение от 0 до 100 километра в час само за 4.7 секунди.

По-важното е, че Huawei обещава, че плъг-ин хибридът може да измине до 180 километра на чисто електрическа енергия. Важно е да се отбележи, че това се измерва от малко щедрия тестов цикъл на Китай. С напълно заредена батерия и пълен резервоар за гориво, SF5 трябва да може да има пробег от над 1000 км.

Приносът на Huawei вероятно е по-видим в кабината, където има голям екран в стил таблет за информационно-развлекателната система. Компанията казва, че е обърнала специално внимание на аудио системата на кросоувъра, която се състои от 11 звукови блока, за да осигури „подобно на опера качество на звука“. Друга интересна характеристика на SF5 е функцията за зареждане от превозно средство към превозно средство, която може да захранва други електромобили или външни устройства.

Прочети още:
Електрическият VW ID.6 - седем места и мощност до 305 к.с., но само за Китай

Huawei вече приема поръчки за SF5 в Китай с цени, започващи от 246 800 китайски юана (приблизително 38 000 щатски долара по текущите обменни курсове) за модела с 4х4 задвижване и 216 800 юана (33 361 долара) за варианта с преден моторен мост.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *