728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Honda закъса с производството на големия ван Odyssey поради недостиг на… прахосмукачки

Всъщност, ситуацията с Odyssey е доста специфична и в последно време не се е случвала с друга марка или модел.

Honda Odyssey е голям пътнически ван, който японската фирма продава на американския пазар. Местните специализирани медии дават изключително висока оценка на модела, който обаче забоксува в производството.

Всъщност, ситуацията е доста специфична и в последно време не се е случвала с друга марка или модел. Поради отпадането на определена екстра от портфолиото, Honda решава да пусне директно моделна година 2022 от Odyssey, въпреки че все още е януари 2021 година.

А тази екстра е вградената прахосмукачка, която ванът предлага в топ нивото си на оборудване Elite. Компанията потвърди пред щатско издание, че именно недостиг на прахосмукачки е ускорило застъпването на нова моделна година.

Honda посочва, че проблемът се корени в доставчика на прахосмукачката, но не е ясно на какво се дължи той и дали може да бъде отстранен. Към този момент, Odyssey Elite не се предлага с вградената HondaVac екстра и не се знае дали тя ще се върне изобщо.

Прочети още:
DS, Alfa Romeo и Lancia ще разработват модели заедно

Все пак, загубата не е огромна, тъй като едва 20 процента от продажбите на модела се падат на върховото ниво на оборудване. Все пак изглежда доста странно решението цялата гама да бъде форсирана към нова моделан година само заради липсата на една от не много популярните екстри.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *