728 x 90

Honda представи официално новите ZR-V, CR-V, e:Ny1

  Европа ще играе ключова роля в глобалната стратегия на производителя Honda представи новите си екологични модели и заяви следващите си стратегически крачки по време на специално събитие в европейския си развоен център в Офенбах, Германия. Крайната цел на японския производител в световен мащаб е постигането на пълна въглеродна неутралност до 2050 г. Официално покривалото падна

  Европа ще играе ключова роля в глобалната стратегия на производителя

  Honda представи новите си екологични модели и заяви следващите си стратегически крачки по време на специално събитие в европейския си развоен център в Офенбах, Германия. Крайната цел на японския производител в световен мащаб е постигането на пълна въглеродна неутралност до 2050 г. Официално покривалото падна от три модела от категорията SUV – напълно електрическия e:Ny1, напълно новия хибриден ZR-V и следващата генерация на CR-V. Наред с тях марката демонстрира и електрическия скутер за европейския регион – EM1e:, както и новата услуга за управление на енергия e:PROGRESS.

  „Европа е и изключително важна за нашия бизнес и ние имаме много местни клиенти, които шофират нашите автомобили, мотоциклети, и които използват нашите генератори и агрегати“, заяви Кацухиза Окуда, президент и изп. директор на Honda Motor Europe. Напълно електрическият e:Ny1 разполага с пробег от 412 след едно зареждане при напълно нулеви вредни емисии.

  23YM HONDA EM1e Location

  Шеста генерация на CR-V

  Шестата генерация на CR-V ще се предлага като пълен хибрид със системата e:HEV, или за първи път на европейския пазар – и като „плъгин“ хибрид (e:PHEV). И двата варианта са с 2,0-литров 4-цилиндров бензинов двигател с директно впръскване, работещ по цикъл на „Аткинсън“. Външно ще се отличават по характерната за всеки от тях радиаторна решетка.

  ALL-NEW HONDA CR-V: NEW POWERTRAIN OPTIONS FOR GLOBAL FAVOURITE

  Версията със система e:PHEV използва същите олекотени електротомотори, с каквито функционира и познатата ни вече технология e:HEV. Тя ще е способна да изминава 82 км само в електрически режим, достатъчни да покрият повечето всекидневни градски пътувания. 100-процентов заряд на високоволтовата батерия е постижим в рамките на 2,5 часа при температура на батерията 25 градуса. Вариантът e:HEV е усъвременена и усъвършенствана разработка на спечелилата награда система, дебютирала с хечбека Civic. Високоволтовата литиево-йонна батерия и двата компактни, олекотени електромотора са комбинирани с бензинов двигател, като цялата система с лекота превключва между режим на двигател с вътрешно горене, електрически и хибриден. Следващото поколение на CR-V ще е и първият модел на Honda, оборудване с усъвършенствания набор от системи за сигурност и асистенти на шофьора – Honda SENSING 360.

  Напълно нов хибриден SUV

  Напълно новият в гамата на марката модел, ZR-V, заема нишата между HR-V и CR-V. Хибридът е ориентиран към младите купувачи, които търсят силен, мощен, екологичен, но и забавен за управление автомобил, достатъчно адаптивен за всяка ситуация от разнообразния им живот. Освен изчистения и стилен дизайн, автомобилът функционира с хибридната технология на Honda, която споделя спортните гени на многократно награждавания Civic e:HEV. ZR-V пренася този имидж в сегмента SUV C.

  Оптимизираната система e:HEV съчетава 2,0-литров бензинов 4-цилиндров агрегат по цикъл на „Аткинсън“ с два електромотора. Освен всичко останало новият модел разполага с много джобове, ниши и пространства за съхранение на вещи, както с допълнително пространство под дъното на багажника, така че общият товарен обем достига до 1291 л.

  Нивата на комфорт са изключителни, а материалите в интериора – меки и приятни на допир. Навсякъде ще открием точки за зареждане на мобилни устройства и най-новата технология HMI, която ще поддържа връзката между обитателите на купето и света, посредством 9-инчов сензорен дисплей, разположен в централната горна част на приборния панел.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт