728 x 90

Според Honda ДВГ ще играе важна роля дори и след 2040 г.

  Компанията влага огромни средства в електрификация, но не се отказва от двигателя с вътрешно горене Honda обяви, че планира да инвестира не по-малко от 40 милиарда щатскки долара до 2030 г., за да постигне 40% дял на хибридите и електромобилите от общите продажби до края на десетилетието. Въпреки ангажимента за електрификация на моделната гама, изпълнителният

  Компанията влага огромни средства в електрификация, но не се отказва от двигателя с вътрешно горене

  Honda обяви, че планира да инвестира не по-малко от 40 милиарда щатскки долара до 2030 г., за да постигне 40% дял на хибридите и електромобилите от общите продажби до края на десетилетието. Въпреки ангажимента за електрификация на моделната гама, изпълнителният директор Тошихиро Мибе вярва, че двигателите с вътрешно горене далеч не са изчерпали потенциала си и бъдеще пред тях има.

  За да постигне целта от 40% дял на хибридите и електромобилите от общите продажби през 2030 г., Honda създаде отделно бизнес подразделение, което да се занимава изцяло с развитието на електрическите модели и бизнеса с батерии, който в един момент може да включва и инвестиции в зарядни станции.

  Въпреки тези инвестиции и проучваният, Honda има реалистични очаквания за бъдещето на двигателя с вътрешно горене, като Мибе отбелязва, че спортните автомобили, камионите и други тежкотоварни превозни средства вероятно ще продължат да използват двигателите с вътрешно горене още известно време. Японската компания вярва, че ДВГ ще продължи да съществува, и то масово, дори доста дълго след 2040 година – в интерес на истината, ние от autoclub сме на абсолютно същото мнение, но кой е прав и кой – не, само времето може да покаже.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *