Хамилтън се включи в наддаването за Челси

Челси е собственост на Роман Абрамович от 2003 г., но след началото на войната в Украйна и наложените санкции върху Русия взе решение да продаде клуба.

Люис Хамилтън изненадващо може да стане фактор и в света на футбола, придобивайки дял от лондонския клуб Челси. SkySports публикува новината в четвъртък вечер, допълвайки, че седемкраният световен шампион е готов да инвестира десет милиона паунда.

Целият проект се ръководи от бившия председател на British Airways и Ливърпул Мартин Бротън, чийто консорциум е един от трите потенциални кандидата за придобиването на Челси. Хамилтън и Серена Уилямс са преговаряли с Бротън за участие в проекта. Пилотът на Mercedes вероятно няма да бъде единствено инвеститор, а ще има формална роля в ръководството на клуба, посредством която ще движи проектите си за равнопоставеност, справедливост и приобщаване на хората от различни раси.

Консорциумът на Бротън е един от трите кандидата за футболния клуб на Роман Абрамович. Съсобственикът в LA Dodgers Tод Боели е вторият претендент, а триото се допълва от Стивън Палиука, който има дял в баскетболния клуб от NBA Бостън Селтикс и в представителя в италианската Серия А Аталанта. Заинтересованите страни трябва да осигурят гаранция от 1 милиард паунда, които впоследствие да бъдат инвестирани в инфраструктурата на клуба, академията и женския футболен тим.

Челси е собственост на Роман Абрамович от 2003 г., но след началото на войната в Украйна и наложените санкции върху Русия взе решение да продаде клуба. Очаква се цената да достигне 2.6 милиарда паунда, а руският олигарх плати за него 150 милиона преди две десетилетия.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *