728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Хакери искали $20 милиона от KIA, хакнаха вътрешната им система

Ако от KIA се забавят, глобата ще нарасне на 600 биткойна или 30 994 200 долара.

Хакерска група подплаши сериозно KIA, елед като успя да проникне във вътрешната система на производителя и да блокира части от нея. Според Bleeping Computer, хакерите искат 20 милиона долара от компанията.

Информацията по никакъв начин не е потвърдена, но вече беше разпространена от много водещи международни издания. Твърди се, че корейците имат затруднения с плащанията по различните си платформи, а също така и част от сайтовете им не работят.

Наличната към момента информация твърди, че хакерите искат 404.5833 биткойна, за да премахнат ограниченията. По актуалните стойности, това прави 20 899 559 долара. Ако от KIA се забавят, твърди сайтът, „глобата“ ще нарасне на 600 биткойна или 30 994 200 долара.

Bleeping Computer твърди, че разполага с писмо от хакерите, изпратено до KIA. В него се казва, че фирмата има максимум три дни, за да преведе парите. Ако това не се случи в срока, в ход следват нови действия и ограничения.

Колегите ни от Motor1.com се свързаха с щатското подразделение на KIA, откъдето отговориха, че няма данни за хакерска атака. Все пак, проблем има – технически или под друга форма.

„Kia Motors America претърпява продължително спиране на вътрешната си система от събота, но може да потвърди, че приложението UVO и порталът на собственика вече работят. Очакваме, че оставащите основни клиентски засегнати системи ще продължат да се връщат онлайн в рамките на следващите 24-48 часа, като нашите най-критични системи са на първо място. Извиняваме се за неудобството на засегнатите клиенти, особено на засегнатите от зимни бури, които най-остро усетиха прекъсването на функцията ни за дистанционно стартиране и отопление. KIA е изцяло фокусирана върху пълното разрешаване на този проблем и би искала да благодари на нашите клиенти за продължаващото търпение.“

Прочети още:
Драг състезание: Луксозни V12 лимузини на старта (видео)

От отдела за комуникации с обществеността на KIA добавят:

„Наясно сме с онлайн спекулациите, че KIA е обект на атака на рансъмуер. Понастоящем и въз основа на най-добрата и актуална информация можем да потвърдим, че нямаме доказателства, че KIA или каквито и да е данни на Kia са обект на атака на рансъмуер.“

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget