728 x 90

Официално: Haas F1 изхвърли Мазепин

Никита Мазепин получи от ФИА зелена светлина да кара този сезон във Формула 1, но Haas F1 реши да се откаже от услугите на руснака. Новината бе съобщена днес посредством кратко официално съобщение. „Haas F1 реши да прекрати незабавно партньорството с Uralkali и пилотския договор на Никита Мазепин. Отборът ни, точно както цялата останала общност

Никита Мазепин получи от ФИА зелена светлина да кара този сезон във Формула 1, но Haas F1 реши да се откаже от услугите на руснака. Новината бе съобщена днес посредством кратко официално съобщение.

„Haas F1 реши да прекрати незабавно партньорството с Uralkali и пилотския договор на Никита Мазепин. Отборът ни, точно както цялата останала общност на Формула 1, остана шокиран и натъжен от инвазията в Украйна и се надява на бърз и мирен изход от конфликта“, гласи официалното комюнике на американския отбор.

Прочети още:
Това е последният сезон на Себастиан Фетел във Формула 1

Решението на Джийн Хаас да се откаже от руската връзка не е изненадващо с оглед на огромния натиск от страна на Западния свят. Парите на Uralkali и фамилия Мазепин обаче бяха от ключово значение за финансовата стабилност на тима и може да разтърсят из основи програмата му.

На този етап не е ясно кой ще замени Мазепин, но миналата седмица тим шефът Гюнтер Щайнер коментира, че настоящият резервен пилот Пиетро Фитипалди е първият възможен вариант. 

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *