728 x 90

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 с „отлична“ оценка от Auto Motor und Sport

Една от актуалните летни гуми на Goodyear, Eagle F1 Asymmetric 6, получи високо признание от редица автомобилни медии в Европа. Гумата беше обявена за „überragend“ (отлична) от Auto Motor und Sport през март. Най-новият член на семейството на Eagle F1 на Goodyear, Asymmetric 6 е гума с ултра висока производителност (UHP), предназначена за спортни и

Една от актуалните летни гуми на Goodyear, Eagle F1 Asymmetric 6, получи високо признание от редица автомобилни медии в Европа. Гумата беше обявена за „überragend“ (отлична) от Auto Motor und Sport през март. Най-новият член на семейството на Eagle F1 на Goodyear, Asymmetric 6 е гума с ултра висока производителност (UHP), предназначена за спортни и производителни автомобили от всякакъв размер.

В тест на германското списание Auto Bild, който включва десет от най-продаваните летни гуми 245/40R19, монтирани на тестово BMW Серия 5  Eagle F1 Asymmetric 6 получиха престижната си оценка „VorBildlich“ (за пример).

Тестпилотите на Auto Bild похвалиха Eagle F1 Asymmetric 6 за „балансираното представяне на най-високо ниво, добри резерви за аквапланинг, кратък спирачен път, прецизно поведение [и] ниско съпротивление при търкаляне“.

Шведското издание Aftonbladet увенча също Eagle F1 Asymmetric 6 като съвместен победител в теста за 17-инчови летни гуми, като похвали по-специално нейното „сцепление и характеристики на шофиране както на мокро, така и на сухо.“

Междувременно британският тестер Tyre Reviews също посочи Eagle F1 Asymmetric 6 като съвместен победител в последния си тест за UHP гуми, използвайки също популярния размер 225/45R174. Отзивите на гумите подчертават „спортното динамично управление“ на гумата Goodyear и всестранното силно представяне при мокри и сухи условия, както и ниското й ниво на шум и съпротивление при търкаляне.

Прочети още:
Избор на летни гуми: Какво трябва да знаете

Eagle F1 Asymmetric 6 първоначално беше пусната в 28 размера в началото на 2022 г. Допълнителни размери ще бъдат пускани през цялата година. До 2023 г. ще се предлага в повече от 65 размера от 17 до 22 инча.

В сравнение с предшественика си, Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 разполага с нова технология за подобряване на представянето на сухо, спирането и управлението на мокро и пригодността за електрически превозни средства, за да достигне максимата си „Готова за всичко“.

Лоран Колантонио, регионален технологичен директор за EMEA, Goodyear, каза: „Последователно да печелите тези най-нови тестове на гуми е страхотна награда за екипите, работещи по разработването на Eagle F1 Asymmetric 6. С най-новия член на семейството Eagle F1 Asymmetric, ние се стремихме да разработим гума, която да е подходяща за широка гама от превозните средства, от хот хечове до луксозни салони, с превъзходни характеристики на мокро и сухо, като същевременно поддържа ниско съпротивлението при търкаляне и насърчава пригодността за електрически превозни средства. С намалено съпротивление при търкаляне и значително по-ниски емисии на шум, ние създадохме фантастична нова гума, която е готова за следващото поколение мобилност.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт